Despre Reiki


     Reiki
     Este un sistem de evolutie spirituala prin care omul poate accesa sursa universala de energie, Duhul Sfant. In toate sistemele existente la ora actuala pe Pamant oamenii vorbesc despre acceasta energie, fie ii spun bioenergie, fie Lumina, fie prana, fie chi sau ki ea este acceasi. Diferenta intre sisteme este modul de a prelua aceasta energie si modul de utilizare. In qiqung, tai chi, tao ea este luata din atmosfera, de la stele, etc. in crestinism e luata prin rugaciune, prin impartasanie, prin apa sfintita de la preot care are acces direct la sursa universala (Duhul Sfant) iar prin Reiki ai de asemenea acces direct la sursa. Mai exista o diferenta, accea de vibratie a Luminii, iar la acest capitol Reiki-ul sta foarte bine. Maestrii Reiki avand o vibratie mult superiara celorlalte practici, mai putin a preotilor, cu toate ca exista maestrii Reiki care au vibratie superioara chiar si preotilor.

     Avantajele Reiki
     Este un sistem accesibil oricarei persoane care doreste sa evolueze spiritual indiferent de sex, rasa, religie, profesie, nationalitate, convingeri filosofice. Este superior radiesteziei ca acces la energii si superior calugarilor ca numar de ingeri.

     Istoria Reiki
     Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus aceasta practica pe Pamant printr-o experienta avuta in anul 1922. An in care acesta a urcat pe muntele Kurama si a tinut post negru 21 de zile, dupa ce in prealabil incerca sa afle taina vindecarilor facute de Iisus Hristos. In ziua 21 primeste aceasta energie pe care o numeste REIKI. Transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi care mai departe doamnei Hawayo Takata. Aceasta aduce Reiki-ul in America unde instruieste 22 de maestri. Acestia au fondat societati de Reiki, iar fiecare si-a pus amprenta mai mult sau mai putin pe acest sistem, astfel la oara actuala pe langa diferentele de la un maestru la altul mai sunt si peste 100 de alte ramuri asa zise nontraditionale sau moderne. Oricum ar fi, este o eroare grava a sustine ca Reiki-ul meu este mai bun decat al tau, sau invers. Toate functioneaza, exista insa diferente la simboluri si vibratiile la care acestea conecteaza, plus diferente la ritualul de initiere (acordaj). In rest totul depinde de practica si nivelul spiritual al fiecaruia.

     Initierea
     Initierea Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universala. Initierea are 3 mari componente: cea fizica unde maestrul efectueaza un anume ritual, cea energetica unde se deschid anumiti centrii energetici si se curata anumite meridiane energetice si componenta spirituala unde practicanutul primeste un anumit nr de ghizi de Lumina, o cunoastrere la nivelul sinelui si daruri de la Divinitiate. Toate accestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua si a ne indeplini misiunea personala pe aceasta planeta.
     Cu fiecare initiere primita creste si responsabilitatea maestrului/practicantului fata de el, de oamenii pe care trebuie sa ii ajute sau sa ii invete si fata de Divinitate.

     Criza de vindecare
     Dupa initierea Reiki poate aparea asa numita criza de vindecare. Ea dureaza 21 de zile in care trebuie efectuat autotratamentul zilnic. Aceasta criza apare pentru ca practicantul a fost racordat la o energie superioara, iar corpul are in componenta si energii si entitati negative care in momentul ridicarii vibratiei interne vor fi eliminate. Aceste energii si entitati negative in timpul eliminarii vor trece prin campuri, unele provocand durere. In concluzie in primele 21 de zile de la initiere este posibil nu obligatoriu sa aveti dureri, dar nu este nici o problema, corpul dumneavoastra se purifica.
     Procesul de purificare poate imbraca orice simtom si se poate manifesta precum o gripa, prin curgerea nasului, tuse, stranut, urinari dese, schimbarea culorii si mirosului la urina, fecale, menstruatie. Pot aparea si cascat des, somnolenta, insomnii, transpiratii.
     In aceasta perioada de 21 de zile este recomandata efectuarea autotratamentului zilnic si consumul de cat mai multe lichide (de preferat energizate sau apa sfintita).

Ce este Reiki?

     Reiki este un cuvant japonez, adeseori tradus ca ,,energia universala a vietii’’. Mai inseamna ,,puterea sufletului’’, sau ,,putere spirituala’’. In Japonia, pentru energia vietii se utilizeaza in general termenul de ki , iar Reiki este privita ca fiind cea mai inalta dintre cele sapte energii responsabile pentru viata in lumea materiala…Fiind pozitionat in varful ierarhiei, Reiki devine locul de intalnire al lumii reale cu lumea spiritual, punte intre lumea materiala si spiritul pur.
     In kanji, Reiki are doua parti:
     Rei
Actiunea deliberata de a aduce ,,ploaia’’ (ploaia cereasca) pe pamant.

     Ki
Partea asemanatoare a unui asterisk este ,,orezul’’, alimentul de baza. Celelalte linii reprezinta aura bobului de orez.

     Daca le privim separat, Rei poate fi tradus ca ,,spirit’’, iar Ki pur si simplu drept ,,energie’’. Putem privi Ki-ul ca energie personala (sustinuta prin consumarea orezului), iar Rei-ki devine actiunea de a aduce energia Cerurilor, sau a intregului univers (Rei), si de a o uni cu energia personala, Ki.
     Ceea ce duce la iluminare, o alta varianta de traducere pentru Reiki. Hiroshi Doi, un maestru japonez care este si membru al Usui Reiki Ryoho Gakkai din Tokio, spune ca: ,,Reiki este un val de iubire!’’ Si cred ca asa ceva este: o unda de iubire pura, neconditionata, care trezeste ce-I mai bun in tot ceea ce atinge. Putem privi Reiki drept legatura noastra cu Sursa de energie, sau ca program ce permite energiei de la Sursa sa se integreze in lumea materiala.
Don Beckett – Reiki adevarata poveste

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: