Refugierea in mantre

     Acesta este primul pas pe calea budista catre libertatea interioara. Nu este nimic nou. Multi dintre noi se refugiaza deja, dar in locurile exterioare. Cautam siguranta in bani, mancare, casatorie si chiar in droguri, sperand sa gasim fericire si satisfactie. La sfarsit ne dam seama ca toate acestea sunt temporare si pe termen scurt-refugierea in placerile materiale este trecatoare si nu poate dura.
     In intelesul budist, refugierea inseamna sa te indrepti spre tine insuti pentru a-ti descoperi propria constiinta si propriul potential nelimitat de a realiza neasemuita fericire permanenta-aceea care vine atunci cand dai grai si eliberezi inerenta energie a ,,intelepciunii interioare”. Calea spre realizarea acestei eliberari a mintii interioare este refugierea in Buddha, Dharma si Sangha, cunoscuti si ca ,,Tripletul Pretiosilor Guru”.
     Refugiul in Buddha inseamna acceptarea indrumarii de catre fiintele iluminate, ca fiind singura solutie pentru ciclul continuu al fericirii si suferintei temporare.
     Refugiul in Dharma este intelepciunea care intelege adevarata noastra natura. Deci ea inseamna sa ne folosim intelepciunea interioara imediat, acum! Dharma inseamna intelegerea adevaratei naturi a realitatii.
     Refugiul in Sangha reprezinta cautarea sigurantei in compania celor inzestrati cu intelepciune, cum ar fi calugarii, duhovnicii si, de asemenea, prietenii de suflet care ne inspira si ne sprijina in cautarea intelepciunii noastre interioare.
     Aceasta este mantra refugierii in Guru, Buddha, Dharma si Sangha:
NAMO GURU BHYE
NAMO BUDDHAYA
NAMO DHARMAYA
NAMO SANGHAYAH
     Rostirea acestei mantre a refugiului de sapte ori in fiecare dimineata, atunci cand va treziti, si de sapte ori seara, inainte de a adormi, va aduce ocrotirea tuturor Buddha; daca aveti un guru, va aduce ocrotirea lui. Aceasta mantra simpla este extrem de plina de puteri, pentru ca imprima ideea refugiului in Tripletul Pretiosilor Guru.
     Puteti spune aceasta mantra-omagiu mai lunga catre Buddha si sa includeti o simpla vizualizare de ,,primire a binecuvantarii”. Incantati aceasta mantra de trei ori in fiecare dimineata:
LAMA TON PA CHOM DEN DAY
DE ZHIN SHEG PA DRA CHOM PA
YANG DAG PAR DZOG PAY SANG GYAY
PEL GYEL WA, SHAKYA TUB PA LA
CHAG TSEL ZHING, KYAB SU CHI WO
CHO DO JIN GYI LAB TU SOL

Traducere:
Catre ziditorul, inzestratul distrugator transcendental,
cel plecat dintre noi, distrugatorul vrajmasilor,
cel cu totul perfect, fiinta trezita pe de-a-intregul,
invingatorul din neamul Shakya, eu ma inchin.
Te rog, da-mi binecuvantarea ta.

     In timp ce incantati aceasta mantra, simtiti prezenta lui Buddha si refugiati-va in el.Vizualizati corpul lui ca pe o lumina aurie. El sta in pozitia Vajra; fata ii este foarte frumoasa, iar privirea ii este milostiva.Raze de lumina emana din fiecare por al corpului lui Buddha si ajung in fiecare colt al lumii. Simtiti razele cum adie chiar pe deasupra dumneavoastra, cum va intra prin crestetul capului si va invadeaza intregul corp. Simtitit-va pe deplin binecuvantat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: