Kuthumi

Cunoscut si sub numele de Mahatma Kuthumi mal Singh, Koot Hoomi, Sirdar Thakar Singh Sadhanwakia, K.H.

    Kuthumi este un pseudonim al unui lider spiritual al credintei Sikh, care a trait in anii 1800, cu numele real Sirdar Thakat Singh Sadhanwali, conform cercetatorilor in domeniul teosofiei (inclusiv sciitorul K.Paul Johnson).
    Madame Blavatsky s-a intalnit cu Singh in timpul indelungatelor sale calatorii prin India. Tot atunci, ea s-a intalnit si a studiat sub indrumarea invatatorilor spirituali din estul Indiei, care intemeiasera Djwhal Lhul, Master Hillarion si El Morya, pe care ii numea Mahatmas. Blavatsky a promovat invataturile spirituale ale acestor barbati in America de Nord, protejandu-le adevarata identitate prin folosirea unor pseudonime. Ea ar fi prezentat scrisori de la Singh si de la alti Mahatmas, sustinand uneori ca acele scrisori se materializasera in eter.
    Atunci cand acei barbati au decedat, Blavatsky si continuatoarele ei (cele mai remarcabile fiind Alice Bailey si Elisabeth Clare Prophet) au inceput sa preia mesaje de la ei prin channeling. Atunci s-a folosit pentru prima data sintagma de “maestri inaltati la cer”. Conform “noilor” teosofi, in vietile sale trecute, Kuthumi a fost Sfantul Francisc si Pitagora (Pyhagora).
    Cand l-am chemat pe Kuthumi, el a venit imbracat ca un clovn de la circ si a spus: “ Viata este un circ cu trei inele si cheia este sa nu te lasi distras de evenimentele din jurul tau. Focalizarea constanta si dorinta de a cauta un adevar mai inalt va va departa constiinta de anxietate si ii va insufla pace.
    Refuzati sa va lasati distrasi sau infranti. Folositi-va corect perseverenta, concentrandu-va doar asupra a ceea ce este bun – in acest fel, veti depasi intr-adevar raul in toate sensurile cuvantului. Permiteti-mi sa va arat unele cai pentru a ajunge la dimensiunile superioare, in care pacea este accesibila tuturor. Deasupra zgomotului acestui plan terestru, vom atinge impreuna Nirvana, fiecare separat si totusi alaturi unul de altul. Speranta cea mai sfanta este sa invatam pacea prin autorealizare.”

Ajuta la:
• Implinirea misiunii personale
• Focalizare

INVOCATIE
    Daca simtiti ca sunteti distrasi de la obiectivele principale si de la misiunea personala din aceasta viata, cereti-i lui Kuthumi sa va ajute sa va mentineti staruinta atunci cand e vorba de prioritatile proprii. El va va ajuta sa va organizati programul in mod echilibrat. Cereti-i ajutor oricand va simtiti coplesiti de prea multe sarcini:

    ,,Scumpe Kuthumi, iti cer sa intervii. Te rog sa inlaturi din mintea si din programul meu orice forme de distragere, permitandu-mi sa ma concentrez pe deplin asupra adevaratei mele misiuni in aceasta viata. Te rog sa faci in asa fel incat orice schimbare din viata mea sa se petreaca usor si pasnic si sa tin seama de calauzirea mea spirituala si de vointa divina. Las acum in seama ta orice temeri bazate pe ego, care m-ar putea abate din drum. Te rog, ajuta-ma sa recunosc orice taraganare in indeplinirea misiunii personale, astfel incat sa ma cufund deplin in bucuria vietii spirituale.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: