Reintalnirile karmice

    Auzim adesea despre karma, termenul intrand foarte des in vocabularul nostru, desi adesea exista o perceptie neclara sau chiar eronata asupra acestui concept. Karma reprezinta totalitatea gandurilor, emotiilor si sentimentelor, vorbelor si faptelor pe care o persoana le-a acumulat in vietile anterioare. Legea karmei este legea universala a cauzei si efectului: orice actiune determina o reactiune, o energie de aceeasi calitate (pozitiva sau negativa) sau cum se spune “cum iti asterni, asa dormi”. Acest concept a fost preluat, in epoca moderna, din filozofiile orientale, desi a existat anterior si in cea crestina. Deci atunci cand intrebam de karma, aceasta reprezinta trecutul nostru, marea greseala a vietii anterioare, pe cand sensul acestei vieti, destinul, ce avem de facut, care este “muntele de urcat”, se numeste dharma.

    Fenomenul de reincarnare este amintit in scrierile celebrului teolog Origene care a trait in secolul IV si in a carui vasta opera gasim explicat, sustinut si exemplificat cu texte originale ale Bibliei, tot ceea ce se poate cunoaste despre acest subiect. Origene a fost sanctificat si ulterior anatemizat de Biserica crestina. Biblia, in varianta sa originala, continea numeroase referiri la reincarnare, considerand-o ca pe ceva firesc. La conciliul de la Constantinopol din anul 553, imparatul Justinian, pentru a satisface dorinta de sanctificare a sotiei sale Teodora, a impus clerului sa cenzureze din Sfanta Scriptura orice referire la reincarnare. Imparateasa Teodora, care in tinerete profesase meseria de curtezana si acumulase o karma ce trebuia ispasita, a dorit sa elimine conceptul de reincarnare pentru a putea fi sanctificata. Desi cenzura aplicata asupra variantei initiale a cartilor Bibliei a continuat, totusi mai exista si în varianta actuală, cea aprobată de Sfantul Sinod al B.O.R., referiri la acest subiect:

“Si Ioan, care de fapt era Ilie, dar ei nu l-au cunoscut” cu referire la Sf.Ioan Botezatorul.
“precum in cer, asa si pe pamant”(Tatal nostru).
“Si vor fi semne in Soare, in Luna si in stele, iar pe pamant, spaima şi nedumerire intre oameni…” (cuvintele lui Isus – Evanghelia după Luca, 21:25).
“Unde este regele iudeilor, cel ce s-a nascut? Caci am vazut la rasarit steaua lui si am venit sa ne inchinam lui”(Matei 2:2).

    Omul pe Pamant se compune din trup, suflet si spirit. Trupul se supune legilor ereditatii, nasterea si moartea il guverneaza. Sufletul se supune legilor karmei sau destinului, pe care insusi omul singur si l-a creat. Spiritul se supune legilor reincarnarii, a vietilor pamantesti repetate. Dumnezeu, Creatorul, in marinimia lui, a acordat omului mai multe vieti pentru a invata diferite lectii, considerand ca o singura existenta ar fi prea putin. Intr-una invatam sa reusim in viata, sa ne exprimam personalitatea; in alta invatam sa fim parinti, uneori suportand consecintele altor vieti in care am refuzat asta sau nu am fost responsabili fata de parintii sau copiii nostri; intr-o alta viata invatam sa iubim, ce inseamna sacrificiul pentru persoana draga şi uneori primim foarte putin in schimb, etc.
    Reintalnirile karmice sunt destul de frecvente: membrii de familie apropiati (parinti, parteneri de viata, frati/surori, copii), iubitul cel mai drag, prietena cea mai buna, profesorul care ne-a ghidat alegerea carierei sunt adesea suflete cu care ne-am mai intalnit si in alte vieti.

Motivele reintalnirii sufletelor
    Acestea pot fi grupate in patru mari categorii:
    1.Plata unor datorii – in vechile lor intalniri, pe parcursul lor, sufletele au acumulat datorii unele fata de altele. In univers, nimic nu ramane neplatit, totul tinde spre un echilibru, şi de aceea, sufletele care au „restante” isi reprogrameaza intalnirea pentru a se putea achita de ele. In aceasta situatie, unul are de platit o datorie, iar celalalt trebuie sa o primeasca. Aparent, cel de-al doilea ar fi in avantaj, dar nu e totdeauna asa. Un exemplu este acela in care, intr-un cuplu, unul se sacrifica, isi ofera toate dragostea, il sustine pe celalalt, dar acesta nu are nevoie, nu isi doreste asta si isi face partenerul sa sufere. Nu renunta la el(pentru ca, in subconstient, se simte legat de el), dar il raneste si ii face foarte dificila sau chiar imposibila platirea datoriei, incarcandu-se si el cu karma negativa.
    2.Invatarea unei lectii – fiecare suflet a ramas „repetent” la una sau mai multe lectii de viata; uneori, chiar de mai multe ori la rand, la aceeasi lectie (asa cum este cazul celor care au Saturn retrograd in astrograma lor natala). La momentul reincarnarii, sufletul isi propune sa rezolve aceasta chestiune, dar pentru asta trebuie sa treaca prin probele potrivite pentru a fi fortat sa faca asta. De aceea, trebuie sa-si caute acele suflete care il pot ajuta, prin propriul lor program de viata, sa treaca prin probele respective. In aceste reintalniri, unul este profesorul, celalalt elevul, dar sarcina poate sa nu fie usoara pentru nici unul din ei. Profesorul poate fi de tipul planetei Jupiter si prin blandete poate preda lectia, manifestand bunavointa, dar fermitate, fata de greselile elevului. Dar se poate ca profesorul sa se apropie de tipul lui Saturn, manifestandu-se foarte critic, cu severitate la orice abatere a elevului.
    3.A continua ceva care s-a intrerupt, care nu s-a consumat – Cercul trebuie sa se inchida, in orice contact intre suflete. Daca doua suflete s-au iubit foarte mult, dar nu au putut sa-si exprime iubirea, din cauze diferite (ratiuni sociale, familiale, obligatii morale sau chiar prin moartea unuia dintre ei), ele se vor reintalni pentru a continua ceea ce a ramas neterminat. De obicei, in aceasta situatie, unul din suflete sau chiar amandoua cad prada geloziei si posesivitatii, deoarece exista adanc incastrata in subconstientul lor, teama ca s-ar putea pierde din nou, unul de celalalt. Cel care a fost „parasit” in alta viata, poate fi tot timpul nelinistit ca situatia se poate repeta si in aceasta viata, desi partenerul actual nu-i ofera nici un motiv pentru aceasta temere. Aceste situatii se pot petrece nu numai in cadrul unor relatii romantice, ci si in cadrul celor intre parinte si copilul sau. Am intalnit astfel o mama extrem de posesiva fata de fiul ei, care prin atitudinea ei sufocanta a produs un mare rau acestuia, nelasand-l sa se dezvolte ca un barbat normal, deoarece intr-o viata anterioara, acesta fusese iubitul cu care nu a putut avea o relatie.
    4.A ajuta, in mod dezinteresat, la evolutia altui suflet – Motivatia acestui tip de intalnire este iubirea fara margini a unui suflet pentru altul. Desi poate legea karmei nu il obliga la aceasta reintalnire si posibil nici la o noua reincarnare, sufletul mai evoluat spiritual se reincarneaza pentru a ajuta la evolutia celui mai putin evoluat. Uneori, aceasta reintalnire ia forme extrem de dureroase: poate fi copilul care se naste cu un handicap si care isi ajuta astfel un parinte sa evolueze prin suferinta; poate sa fie iubitul pierdut prin despartire sau chiar prin moarte, dar care ne-a modelat sufletul si mintea; poate sa fie omul care salveaza o viata, adesea pierzand-o pe a sa si datorita caruia cel salvat isi schimba cursul vietii.

    Reintalnirile karmice pot fi pozitive sau negative, in functie de cum le simtim, dar absolut TOATE sunt necesare evolutiei noastre. Fiecare are mai multe ocazii de intalniri karmice pozitive sau negative si in vremurile noastre, această sansa se petrece chiar mai des decat in secolele trecute. Un element care indica regasirile karmice este acesta: in palma mainii voastre stangi, numarati liniile mici si verticale situate sub inelar(in chiromantie, aici este situat muntele Soarelui) si care coboara spre linia inimii(prima linie aproape orizontala, sub degete, traversand palma). Veti avea atatea intalniri karmice in viata cate linii verticale sunt: cea mai importanta este cea care atinge linia inimii.

Cum recunoastem reintalnirea karmica?
    Posibilitatea de a avea reintalniri karmice este recunoscuta de catre un astrolog profesionist care studiaza cu atentie astrograma natala. Primul lucru la care se uita acesta este pozitia si aspectele pe care le face Venus, planeta iubirii. Venus reprezinta dragostea fizica, sentimentele, frumusetea, tandretea, emotiile, sociabilitatea si ca personaj individual amantul/iubita. In astrograma natala,Venus ofera informatii despre placerile senzoriale, despre relatiile spre care aspiram si modul in care ne manifestam afectivitatea. Semnul in care se afla Venus ne arata modul in care nativul traieste sentimentele, mai ales in dragoste, in casatorie, atitudinea fata de bani, valori sociale, estetice. In astrologia veche, Venus era considerata micul benefic si era un simbol al vietii sentimentale, al dragostei, al artei. Venus in aspect negativ, exprima de asemenea pasiunile neinfranate, vanitatea, depravarea si dezordinea. Deci, intr-o tema natala arata ceea ce ne place mai mult si ce fel de persoana ne atrage, ne fascineaza.

    In mitologie, Venus este copila lui Uranus, cel dintai barbat, personificarea cerului inalt si plin de stele, cel mai vechi dintre zei. Cronos sau Saturn la romani, fiul lui Uranus, se razvrateste contra tatalui sau si il mutileaza, din virilitatea acestuia aparand o spuma din care ia nastere Afrodita-Venus. Frumusetea ei, fiind incarnarea idealului feminin, va fascina Olimpul zeilor, care ii vor oferi dragostea, frumusetea si viata fericita care e impodobita de farmecul iubirii. Omul care iubeste si este iubit este cel mai bogat om din Univers. Planeta Venus guverneaza varsta omului cuprinsa intre 14 si 21 de ani, care corespunde pubertatii si primii iubiri, considerata cea mai pura si mai nevinovata din toate pe care barbatul sau femeia le intalneste in viata.
    Planetele karmice sunt Saturn si Pluton, desi exista astrologi, care sutin ideea ca si Uranus si Neptun ar intra in aceasta categorie, gasind intr-o veselie reintalniri karmice in orice domeniu si orice astrograma.

    Saturn simbolizează bătrâneţea, responsabilitatea, probele la care ne supune destinul, încercările, pesimismul, dar şi pierderea, spolierea, nenorocul. În tema natală, Saturn reprezintă valorile timpului, ale răbdării, ale rezistenţei şi ale evoluţiei sigure şi lente. Simbolizează, de asemenea, locul unde e nevoie de siguranţă şi unde se caută o anumită rezervă. În concluzie, Saturn arată ce şi cât putem pierde. In astrograma natala, Saturn evidentiaza cele mai importante, dar in acelasi timp si cele mai grele teste ale acestei vieti. Saturn ne face sa ne confruntam cu multele blocaje pricinuite de greselile din vietile trecute si care in aceasta viata ne sunt puse in evidenta tocmai de incercarile cele mai crancene. Pe de alta parte, Saturn determina fiinta umana sa se confrunte cu propriile greseli si limitari, dar ii confera si modalitatea cea mai eficienta de ardere karmica. In fiinta umana, Saturn aduce maturitate, responsabilitate, disciplineaza omul punandu-l in situatii in care este nevoit sa utilizeze adevaratele lui potentialitati.

    Cronos-Saturn ocupa locul lui Uranus, dupa detronarea atat de cruda a tatalui sau si se casatoreste cu Rhea, dar dupa aparitia unui mare numar de descendenti (Jupiter, Pluton, Neptun, zeitele Junona, Vesta, Ceres) cade si el sub blestemul tatalui si sub loviturile fiului sau, Jupiter, ca o dovada ca istoria se repeta si raul pe care-l facem astazi se va intoarce in viata noastra, numai ca atunci noi vom fi cei care il vom suporta. In astrologia relationala, Saturn indica lectiile karmice pe care le avem de trait impreuna cu altcineva. El mai este numit si „generalul karmei”, fiind simbolul disciplinei si autocontrolului. Un Saturn puternic in astrograma natala ne face sa simtim o nevoie interioara de ordine si disciplina. Un Saturn slab si prost aspectat, ne face sa ne confruntam cu blocaje si constrangeri venite din exterior si care ne forteaza, cu atat mai dur cu cat ne opunem, sa ne ordonam si sa ne disciplinam.
    Saturn este asociat frecvent, in tarot, cu arcana majora numarul XIII (Moartea), sau cu Tatal, Creatorul, Dumnezeul, cel cu drept de creatie, cel care hotaraste cand si cat vietuim pe acest pamant.

    Pluton este planeta mortii si a renasterii, un alter ego al planetei Marte, dar mai puternic, mai subtil, fiind o forta interioara, ascunsa si de aceea, mult mai greu de stapanit. Cine are, in astrograma natala, o planeta individuala(Soarele, Luna, Mercur, Venus sau Marte) sau Ascendentul in aspect cu Pluton si mai ales in conjunctie, va cunoaste procese de distrugere si de regenerare in domeniul reprezentat de planeta respectiva. În primul rând, Pluton reprezinta extremele, o forta imensa care sta ascunsa, incatusata doar aparent si care atunci cand izbucneste, matura tot ce este invechit, perimat.
    Hades, la romani Pluton, se confunda cu adancimile pamantului cu zgomote surde, amenintatoare, cu fatalitatea atasata de actele pe care el le dezaproba. In mitologie, apare ca fiul cel mai mic al lui Saturn si fratele lui Jupiter si Neptun. Dupa victoria impotriva titanilor, tragerea la sorti i-a acordat treimea de lume cea mai trista, imperiul mortii. Pluton semnifica aptitudinile si calitatile in care actioneaza principiul de eruptie ucigatoare (variatia FOCULUI, de cutremur devastator(variatia PAMANTULUI), de potop nemilos (variatia APEI), de taifun pustiitor(variatia AERULUI).
    Pluton este asociat, in tarot, cu arcana majora numarul XV(Diavolul, cealalta forta universala, care distruge, care simbolizeaza instinctul, animalicul, dar este prezenta, in tot si toate. A nega latura noastra intunecata, dorinta de distrugere si a incerca sa o extirpam in totalitate este un lucru imposibil si sortit esecului. A o intelege si a o controla, a-i da un sens creator, este insa ceea ce putem si avem datoria sa facem.
    Deci, cei care au aspecte intre Venus, pe de o parte, si Saturn sau Pluton, pe de alta parte, in astrograma lor natala, sunt primii candidati la a avea cel putin o reintalnire karmica sau predestinata. De asemenea, aspectele intre planetele astrogramelor celor doi, care implica aceste combinatii reprezinta un argument pozitiv.

    O sa va dau insa si 10 repere pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a aprecia faptul ca relatia dvs este una karmica pozitiva.
• Aveti o senzatie de fericire si multumire numai prin faptul ca va aflati in preajma acelei persoane; chiar daca nu vorbiti sau nu aveti vreun contact fizic
• Spuneti si faceti lucruri care, in general, nu va caracterizeaza, dar stiti ca ii fac placere acelei persoane si nu asteptati nimic in schimb
• Simtiti instinctiv starile de spirit ale celuilalt fara sa vi se spuna si fara dovezi palpabile
• Aveti un sentiment de pace si liniste atat in prezenta persoanei respective, cat si atunci cand va ganditi la ea
• Aveti un sentiment profund ca v-ati mai cunoscut si ca anumite scene care se petrec acum parca au mai fost candva
• Nu doriti sa se schimbe nimic in infatisarea si comportamentul persoanei respective (o considerati perfecta asa cum este)
• Atractia dintre dvs si el/ea a fost instantanee si prima impresie a fost foarte puternica, chiar daca asta realizati mai tarziu
• Puteti avea o viata sexuala minunata, dar faptul ca pentru o perioada mai lunga nu faceti sex nu afecteaza in nici un fel relatia
• Exista o legatura telepatica: anticipati anumite discutii sau stari de spirit ale persoanei si veniti in intampinarea lor
• Vi se confirma de catre un astrolog specializat in astrologia relatiilor ca exista o puternica legatura karmica intre dvs si partener/a
    Daca si cealalta persoana percepe in acelasi fel relatia si puteti bifa cel putin 7 din aceste puncte, aveti toate sansele sa traiti un miracol si anume reintalnirea cu un suflet-pereche.
(primit prin e-mail)

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. Paula Pricopie
  feb. 28, 2013 @ 11:17:54

  F. interesant!

  Răspunde

 2. Paula Pricopie
  feb. 28, 2013 @ 11:20:42

  Va multumesc pentru aceasta postare. Mi-as dori mult sa primesc in continuare asemenea texte; cred in reincarnare.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: