Aengus

Cunoscut si sub numele de Angus, Oenghus, Angus McOg, Angus din Valea Zanelor
    Aengus este un zeu celtic al iubirii sufletului pereche. Numele sau inseamna “fiu tanar”. Aengus canta la o harpa magica din aur, care ii farmeca pe toti cei ce asculta melodiile sale placute. Asemenea lui Cupidon, el aduce impreuna suflete pereche. Oricand relatia de iubire este amenintata de certuri sau de influente din afara, Aengus tese o plasa in jurul iubitilor, cantand cu harpa sa de aur, si ii readuce impreuna. Se spune ca atunci cand trimite un sarut, se transforma intr-o pasare frumoasa ce aduce mesajele de iubire la iubitii care il cheama in ajutor. Aengus traieste printre zane intr-o vale (a zanelor). Este frate vitreg cu zeita Brigit.
    Ajutorul in iubire pe care il da Aengus este legendar, incepand cu prezentarea lui sufletului sau pereche, Caer. Aengus a vazut-o pentru prima data pe Caer intr-un vis si inima lui s-a umplut de iubire fata de ea. Atunci cand s-a trezit, Aengus a plecat sa-si caute iubita, desi nu stia cine era ori unde se afla. Dar a gasit-o in cele din urma pe Caer, care era legata cu lanturi de argint de niste lebede frumoase. Aengus a luat infatisarea unei lebede pentru a reusi sa o salveze si s-au unit printr-o iubire vesnica.
    Cele doua suflete pereche cantau si dansau pe muzica de iubire indragostitilor de pretutindeni. El i-a mai insotit pe doi tineri iubiti, Diarmuid si Grainne, ferindu-i de rele. Dupa ce i-a ascuns intr-un loc sigur, Aengus a aparut in fata prigonitorului lor, iar acesta a fost de acord sa nu-i mai urmareasca pe cei doi iubiti.
    E foarte interesant ca eu l-am intalnit prima data de Aengus atunci cand l-am chemat de pe banca de unde priveam Marea Irlandei, la sud de Dublin. A aparut in fata mea un barbat foarte frumos, cu tinuta princiara, regala, in jur de trizeci de ani. “Permiteti slujitorului sa va fie stapan”, mi-a spus el, cu caldura. Ce inseamna aceasta forma de adresare? El o folosea intr-un context al iubirii romantice, ca o cheie pentru stabilirea si pastrarea unei relatii minunate. Parea sa dea de inteles ca exista un secret deosebit pentru a dobandi iubirea barbatilor. Dar eu tot nu stiam ce inseamna. Asa ca am stat si am meditat asupra cuvintelor auzite.
    Atunci Aengus a continuat: ”Sa nu devii niciodata sclavul sau captivul niciunei persoane, substante ori situatii. Sa fii slujitor de bunavoie. Daruieste din toata inima. Astfel te feresti de ispita resentimentului, care se prinde in jurul inimii si stinge farmecul. Daruieste iubirii, fara sa te gandesti la rasplata sau la consecinte; sa ai doar motivatia placerii curate de a darui… si asta sa-ti fie rasplata.”

Ajuta la:
• Folosirea muzicii in iubire
• Reaprinderea si pastrarea pasiunii si iubirii
• Gasirea, crearea si protectia relatiilor dintre sufletele pereche

INVOCATIE
    Purtati ori tineti in mana ceva rosu sau ceva roz, ca simbol al iubirii, cantati muzica delicata (preferabil cu harpa) si invocati-l pe Aengus:
    “Aengus cel cu infatisare de print, te rog sa ma ajuti in iubire [descrieti dorintele specifice]. Iti cer sa intervii, sa aduci armonie, pasiune si iubire in inima si in viata mea. Am atat de multa iubire de impartasit si am nevoie de ajutorul tau. Daca imi blochez marea iubire in vreun fel, ajuta-ma, te rog, sa o deblochez acum. Multumesc, Aengus”.

Un comentariu (+add yours?)

  1. amalia
    nov. 24, 2015 @ 12:13:32

    Buna ziua, din ce carte este textul Angus din Valea Zanelor ? multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: