Ce se intampla dupa moartea noastra (2)

    Deci, in primul stadiu al “mortii”, imi dau seama ca nu mai sunt corpul meu. In al doilea stadiu al “mortii”, voi trece prin orice mi-am imaginat sau am decis ca se va petrece cand “mor”. Iar in al treilea stadiu? Vrei sa-l descrii si pe acesta acum pentru mine? Ce va fi cu mine atunci?
    Te vei uni cu Esenta si vei incepe sa experimentezi Realitatea Suprema, in Centrul Fiintei Tale.
    Adica, pe Dumnezeu?
    Poti numi Realitatea Suprema, sau oricum doresti. Unii oameni o numesc Esenta. Altii o numesc Allah. Altii o numesc Totul. Nu conteaza cum o numesti, este acelasi lucru.
    Si daca aceasta este exact ceea ce am crezut intotdeauna ca s-ar intampla?
    Cum adica, este exact ceea ce este ceea ce ai crezut intotdeauna ca s-ar intampla?
    Ce ar fi daca, exact ceea ce am crezut intodeauna ca s-ar intampla imediat dupa moartea mea, ar fi ca m-as scufunda in Dumnezeu? Aceasta nu s-ar experimenta in al doilea stadiu al mortii?
    Da, IDEEA ta despre asta s-ar experimenta in al doilea stadiu al mortii. Aceasta din cauza ca, in al doilea stadiu al mortii, tu inca mai operezi din minte.
    Ar fi o experienta atat de placuta si minunata, pe cat ai putea sa o faci sa fie in imaginatia ta. Dar apoi in stadiul final al mortii ai avea experienta asa cum este de fapt, nu asa cum ti-ai imaginat tu ca ar fi.
    Dar ai dreptatate. Incepi sa intelegi. Daca ceea ce ai crezut intotdeauna ca se intampla este ca, imediat dupa moarte, vei fi Acasa cu Dumnezeu – vei fi.
    Aceasta este cea mai inalta speranta a lumii si e adevarata.
    Mama mea nu a sperat; ea a stiut. Mama mea a stiut ca se va intalni cu toti ingerii si ca se intorcea Acasa.
    Si exact aceasta a si exeprimentat. Apoi a trecut in urmatorul stadiu al vietii si imaginatia ei s-a transformat intr-o realitate inca si mai vasta.
    A experimentat prezenta lui Dumnezeu? Tu ai fost acolo sa o intampini?
    Iti spun ca Eu sunt acolo ca sa intampin pe oricine.
    Este imposibil sa mori fara Dumnezeu. Voi fi intotdeauna acolo. Va voi imbratisa, va voi mangaia si va voi asigura ca sunteti perfecti exact asa cum sunteti si perfect pregatiti sa intrati in Impratia Cerurilor. Apoi, va voi intoarce inapoi la sufletele celor dragi voua si la ingeri, care va vor ghida pe restul drumului, ducandu-va in taramul spiritual…sau ceea ce ati numi “adevaratul” rai, in locul celui imaginat de voi. Acolo veti face munca pe care ati venit sa o faceti.
    Trebuie sa “muncesc” in rai?
    Nu-ti face griji. Va fi ca o joaca. Te vei juca in Gradinile Zeilor. Va fi cu adevarat “rai”. Folosesc cuvantul “munca”, in sensul de a “implini ce ti-ai propus sa faci”.
    Si ce este ceea ce “imi voi propune sa fac” in rai?
    Cand vom ajunge la explorarea taramului spiritual ne vom ocupa si de asta. Dar sa stii ca nu vei pleca de langa mine, pana ce nu-ti voi fi adresat Sfanta Intrebare, iar tu imi vei fi raspuns.
    Sfanta Intrebare?
    Da. Dar asa vrea sa-ti spun desprea asta mai tarziu. Aceasta ar putea fi cea mai importanta parte a conversatiei noastre si vreau sa pun intai niste caramizi la locul lor.
    Bine…dar acum sunt doua lucruri despre care ai spus ca sunt destul de importante si le-ai amanat pentru mai tarziu. Mai devreme ai spus ca aveai un raspuns la o intrebare – raspuns care ar putea sa ma socheze. Ai zis ca vrei sa pui “bazele” pentru el. Acum imi spui ca imi vei revela care este “Sfanta Intrebare”, dar numai dupa ce “pui niste caramizi la locul lor”. Deci chiar mai intrigat pana aici.
    Pai, moartea ne intriga. E fascinanta si uluitoare si absolut minunata.
    Deci, daca Dumnezeu a fost acolo sa o intampine pe mama, spune-mi cum arata Dumnezeu? Vreu sa spun cand Te voi intalni, voi putea sa Te recunosc?
    Cum vrei tu sa arat?
    Pot sa Te fac sa arati oricum as vrea?
    Da. Ca in cazul tuturor lucrurilor, vei avea orice alegi. Da, da si din nou da. Daca tu alegi ca Eu sa arat ca Moise, voi arata ca Moise. Daca te astepti sa arat ca Iisus, voi arata ca Iisus. Daca iti doresti sa arat ca Mohamed, voi arata ca Mohamed. Voi lua orice forma la care te astepti sau care te va face sa te simti confortabil in Prezenta Mea.
    Si daca nu am nici o idee despre cum arata Dumnezeu?
    Atunci voi fi un sentiment. Va fi cel mai minunat sentiment pe care l-ai avut vreodata. Va fi ca si cum ai scufundat intr-o baie de lumina calda, ca si cum ai fi imbratisat de iubire.
    Sau te poti simti ca si cum ai fi infasurat intr-un cocon, sau suspendat intr-un recipient stralucitor, usor, de absoluta si neconditionata acceptare. Ai experimenta acelasi sentiment daca as aparea pentru tine, mai intai intr-o forma fizica. Pana la urma, acea forma se va topi intr-un sentiment, iar tu nu vei mai avea niciodata nevoie sa ma vezi in vreo forma, sau cu un anumit contur, oricare ar fi acelea.
    Totusi, aminteste-ti ce am spus. Este imposibil sa mori fara Dumnezeu, dar nu e imposibil sa crezi ca asa se intampla. Poti crede orice doresti, in stadiul doi al mortii. Astfel ca energia Esentei Mele Pure te poate inconjura, iar tu poti alege sa o ignori, sa-i minimizezi experienta, sa o numesti halucinatie sau sa O desconsideri total.
    N-as face niciodata asta. De ce as face asa ceva?
    Ai facut-o de multe ori in cursul vietii tale. Ce te face sa crezi ca nu ai putea-o face dupa moarte?
    Pentru ca as stii mai bine. Sper ca dupa ce mor, voi stii mai bine. Pe langa asta, dupa ce mor, vei face in asa fel incat sa-mi fie clar ca Tu esti Dumnezeu, ca sunt iubit, si ca aceasta experienta prin care trec inseamna Tu care ma primesti Acasa.
    Asculta-Ma.
    Moartea este un moment de creatie. In momentul a ceea tu numesti “moarte”, are loc o adaptare energetica care acordeaza fin energia cu care tu intri in acel moment, producand un efect de duplicare in lumea ne-fizica in care tocmai ai intrat, astfel incat tu sa poti continua sa ai experienta pe care ti-ai creat-o, chiar si cand treci intr-un alt taram.
    (Acelasi proces apare la nastere, doar ca in sens invers. Cand te nasti, energia pe care ai adus-o cu tine din planul spiritual se transforma in materie, prin acest proces de acordare energetica, producand un efect de duplicare in lumea fizica in care tocami ai intrat.)
    Aminteste-ti ca am spus mai devreme: moartea este o poarta, iar energia cu care pasesti prin acea poarta determina ce e de partea cealalta. Poti re-crea ceva nou in orice moment alegi sa o faci (exact asa cum poti si in viata), doar ca vei gasi acolo, initial, ceea ce te astepti sa gasesti. Daca nu crezi in Dumnezeu si intri in moarte fara sa crezi in El, Dumnezeu tot va fi acolo, dar tu nu-L vei experimenta – nu mai mult decat o faci in viata. Pentru a experimenta ca Dumnezeu este prezent, trebuie sa stii ca Dumnezeu este prezent.
    Daca privesti o floare si stii ca Dumnezeu este acolo, Il vei vedea acolo pe Dumnezeu. Altfel, nu vei vedea nimic mai mult decat o floare. Ai putea vedea chiar o buruiana.
    Daca privesti in ochii altuia – si stii ca Dumnezeu este acolo – Il vei vedea pe Dumnezeu acolo. Altfel, nu vei vedea decat o alta fiinta umana. Ai putea chiar sa vezi un raufacator.
    Daca privesti in proprii tai ochi intr-o oglinda si stii ca Dumnezeu este acolo, Il vei vedea pe Dumnezeu acolo. Altfel, nu vei vedea nimic altceva decat o persoana care incearca sa ghiceasca cine e acolo. Ai putea sa vezi chiar o persoana care nu are raspunsul la aceasta intrebare.
    Vrei sa spui ca Dumnezeu nu ma salveaza din propria mea neconoastere?
    Dumnezeu te “salveaza” in fiecare zi din propria ta necunoastere. Stii asta?
    Banuiesc.
    Da?
    Pai, uneori.
    E la fel si imediat dupa moarte. Uneori oamenii o stiu, alteori nu. Si ti se va face tie, dupa credinta ta.
    Baiete, ce mesaj! Cu siguranta ma asteptam la mai mult de atat. Ma asteptam sa-mi spui ca prezenta lui Dumnezeu in Viata de Apoi va actiona ca o “suprapunere”, stergand toate credintele obstructive si umpland momentul cu Glorie Absoluta.
    Dumnezeu va umple momentul cu Glorie Absoluta, pentru ca nu e nimic mai glorios decat Actul de Pura Creatie, iar Dumnezeu iti va permite sa creezi, in momentul mortii tale, orice experienta doresti. Aceasta se petrece in stadiul doi al mortii. In stadiul trei, vei ajunga sa cunosti un Adevar, mai mare despre tine – si atunci iti vei aminti din nou cum sa-l creezi. Pentru ca tu esti o parte din Dumnezeul despre care vorbesti aici. Totusi, si daca vei continua sa-ti imaginezi ca nu esti, tot poti sa creezi orice experinta iti doresti.
    Si astfel, intelege ca prima experinta dupa moarte este ceva ce tu creezi aici si acum, si vei continua sa creezi atunci si acolo, prin ceea ce gandesti despre aceasta si prin ceea ce speri.
    “Speranta” joaca un rol aici?
    Aminteste-ti ce ti-am spus inainte. Daca speri ca va veni cineva sa te ajute, vei fi inconjurat de cei dragi si de ingeri. Daca speri ca-l vei intalni pe Mohamed, Mohamed te va ghida. Daca speri ca Iisus va fi acolo, Iisus va fi acolo. Sau Krishna. Sau Buddha. Sau pur si simplu Esenta Iubirii Pure.
    Speranta joaca un rol minunat in “moarte” si in “viata”. (Ele sunt acelasi lucru, bineinteles.) niciodata sa nu renunti la speranta. Niciodata. Speranta este o afirmare a celei mai inalte dorinte pe care o ai. Este anuntul celui mai mare vis al tau. Speranta este un gand, devenit Divin.
    O ce afirmatie superba! Speranta este gand, devenit Divin. Ce afirmatie perfect de minunata!
    De vreme ce-ti place aceasta afirmatie atat de mult, iata acea “ Formula de 100 de cuvinte, pentru Tot ce inseamna Viata” pe care ti-am promis-o.
    A, da, una dintre promisiunile tale amanate!
    Speranta e poarta spre credinta, credinta e poarta spre cunoastere, cunoasterea e poarta spre creatie, iar creatia e poarta spre existenta.
    Experienta e poarta spre expresie, expresia e poarta spre devenire, devenirea e activitatea a tot ce inseamna Viata si singura functie a lui Dumnezeu.
    Ceea ce speri, pana la urma vei crede; ceea ce crezi, pana la urma vei stii; ceea ce stii, pana la urma vei crea; creea ce creezi, pana la urma vei experimenta; ceea ce experimentezi, pana la urma vei exprima; ceea ce exprimi, pana la urma vei deveni. Aceasta este formula pentru tot ce inseamna viata.
    Este atat de simplu.
(Neale D. Walsch)

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

 1. victor dan
  Apr 08, 2012 @ 16:46:10

  Aproape minunat! Aproape credibil! Prea minunat ca sa fie credibil…
  Mai clar imi pare George RITCHIE : „Return from Tomorrow” si „My life after Dying”
  Sa se fi inspirat Neale Walsch din George Ritchie, sau amandoi din acelasi ADEVAR ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: