Buddha

Cunoscut si sub numele de Siddhartha Buddha, Buddha Goutama, Domnul(Lordul)Goutama.
Numele Buddha inseamna “Cel Iluminat sau Cel Trezit”.

    S-a nascut pe luna plina, la 8 mai (asupra anului exact, nu s-a cazut de acord, dar se crede ca a fost 500 i.Hr.). Printul Goutama Siddhartha a crescut in bogatie, in spatele zidurilor unui palat, implinindu-i-se toate nevoile. Pe masura ce s-a facut mare si a trecut dincolo de portile palatului, el a observat oameni loviti de saracie, bolnavi si batrani, de existenta carora nu fusese constient pana atunci. Hotarat sa ajute la alinarea suferintelor pe care le-a vazut, printul a renuntat la titlul sau regal si la bogatie, si a parasit palatul.
    Cu toate acestea, viata ascetica a lui Siddhartha nu i-a adus iluminarea deplina pe care o dorea. Prin urmare, s-a asezat sub un arbore bodhi (ficus religiosa) si a jurat ca nu se va ridica pana nu va fi pe deplin iluminat. A inspirit si a respirat profund in seara cu luna plina, inlaturand dorintele trupesti si gandurile pline de teama. Dupa ce a depasit aceste energii, a inceput sa-si aminteasca vietile trecute. Acest lucru l-a ajutat sa vada infinitatea vietii si s-a umplut de intelegerea modului in care isi putea depasi nefericirea, durerea si moartea. Atunci cand s-a ridicat, era Buddha.
    Invataturile lui Buddha despre desprinderea de suferinta prin dobandirea pacii launtrice au devenit baza Buddhismului. Deoarece a trait ambele extreme ale vietii – ca print bogat si ca ascet – Buddha a considerat ca cheia unei vieti fericite era “Calea de Mijloc” sau moderatia in toate privintele.
    S-ar putea sa descoperiti ca Buddha este mai usor de simtit decat de auzit. Atunci cand il invocati, veti simti probabil o intensificare a iubirii calde din inima. Aceasta este “cartela lui telefonica”, un semn ca sunteti intr-adevar conecati la prezenta sa iubitoare.

Ajuta la:
• Dobandirea echilibrului si moderatiei in toate
• Bucurie
• Pace launtrica si in lume
• Elevare si intelegere spirituala

INVOCATIE
    Stati jos, in liniste, si focalizati-va atentia asupra respiratiei. Observati cum devine mai lenta in timp ce ascultati. Simtiti si auziti bataile inimii in corelatie cu respiratia. Imaginati-va ca exista o usa magica in adancul propriei fiinte. Este o deschidere frumoasa, impodobita cu simboluri si cristale puternice.
    Din inima, cereti sa va conectati la Buddha. Apoi imaginati-va deschizand usa si vazandu-l acolo in launtrul dumneavoastra. Continuati sa respirati profund, simtind legatura prin respiratie cu preaiubitul Buddha.
    Umpleti-va inima cu bunatatea lui deosebita, cu puterea lui delicata si cu siguranta lui. Simtiti siguranta si pacea care vin din insasi prezenta lui. Puneti-i orice intrebare doriti, simtiti raspunsul in inima si trup si ascultati in minte raspunsul soptit. Observati ca toate cuvintele lui Buddha sunt exprimate cu cel mai profund respect fata de dumneavoastra si de orice persoana implicata. Multumiti-i dupa ce intalnirea s-a incheiat.

2 comentarii (+add yours?)

 1. Diana
  aug. 12, 2012 @ 21:09:00

  hm.. buddhistii pe care ii stiu eu spun ca a-l urma pe Buddha inseamna a practica ce a spus el: meditatia, detasarea, calmul, auto-analiza, ratiunea si experimentul.
  Budnismul nu inseamna a-l adora pe Buddha, ci a-i imita calitatile si in final a deveni tot mai constient si a fi treaz. Budhismul preia filosofia lui Buddha dar o aplica practic, prin meditatie zilnica, minim 2 ore pe zi, prin reguli morale si prin obtinerea si cultivarea rezultatelor.
  Era o poveste.. un bolnav merge la doctor si doctorul ii da o reteta. Bolnavul ii face o statiue doctorului si i se inchina dimineata, la amiaza siseara, sau – ca in articol, viseaza ca este in comuniune cu doctorul.
  Dupa 3 zile merge din nou la doctor si ii spune ca n-a obtinut nici un rezultat. Doctorul il intreaba ce a facut si apoi, dupa ce se minuneaza de ce a inteles pacientul ca trebuie sa faca, il trimite la o farmacie ca sa-si cumpere medicamente si sa le ia de 3 ori pe zi, dupa prescriptie.
  Asa e cu meditatiile astea de adorare. Buddha nu a spus nimanui sa mediteze la el, exista metode de meditatie si auto-analiza care nu se bazeaza pe imaginatie si care dau rezultate.

  Răspunde

 2. Gabriela
  ian. 21, 2018 @ 18:06:16

  Bunä seara!! Foarte interesante şi pline de ìnțelepciune postarile dvs!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: