In serviciul iubirii

    Iisus: Trebuie sa devii un servitor al Iubirii pentru a ti se garanta cea mai mare libertate de creatie. Pentru ca atunci cand esti in slujba iubirii, ii iubesti pe ceilalti ca pe tine insuti. Esti in slujba unui bine superior si deci, poti avea si tu avantaje, in moduri pe care nu le poti cunoaste. Slujitorul iubirii nu intreaba “Dar eu ?”, deoarece el stie ca este in beneficiul intregului, trebuie sa fie si in beneficiul partii. E de neconceput ca cei care ofera ingrijire si iubire celorlalti, sa primeasca inapoi mai putin decat au dat. Pentru ca iubirea creste, pe masura ce este data si primita. Cresterea care vine de la Dumnezeu nu cauta sa avantajeze pe una dintre parti, mai mult decat pe cealalta. Si astel, toti prospera impreuna.
    Iti voi spune foarte simplu ce trebuie sa stii. Nu poti profita numai tu singur. A incerca sa faci asta, inseamna sa te zbuciumi si sa esuezi.
    Ai grija de tine, dar pastreaza binele celorlalti in gandurile si rugaciunile tale, deoarece ceea ce le vei oferi se va intoarce in mod sigur la tine, ca si cand asta ar fi fost dorinta ta expresa.
    Dumnezeu nu v-a creat separat, ci “dintr-o bucata”. Fiecare dintre voi face parte din tesatura omenirii. Indiferent decat de mult incercati sa scapati de acest lucru, in final, veti fi adusi inapoi. Binele tau si cel al fratelui si surorii tale este unul si acelasi. Acesta a fost adevarul la inceputul creatiei si acesta este adevarul si astazi. Intelege insa, datoria ta fata de omenire nu este de a incerca sa fii ca ceilalti, ci sa fii tu insuti si sa-i incurajezi si pe altii si fie ei insisi. Nu poti forta o persoana sa fie buna si iubitoare. Nu poti impune cinstea sau onestitatea. Ele trebuie sa se dezvolte in mod spontan, in fiecare inima. Iar ceea ce ajuta la dezvoltarea lor este doar sprijinul si incurajarea procesului creator, ce are loc in fiecare.
    Spijina-l pe celalalt sa fie cine este si nu-i va fi greu sa te iubesca. Incurajandu-l sa fie el insusi, il inveti cum sa-i iubesca pe ceilalti in mod neconditionat. Si el va invata sa ofere celorlalti sprijinul pe care tu i l-ai ofeirt lui. Societatea nu poate fi reglementata de sus in jos. Puterile ierarhice nu pot oferi putere, ele pot doar oprima. Cresterea puterii are loc de jos in sus, de la un individ care-l incurajeaza pe altul. Iubirea data in dar se va oferi ea insasi, iar si iar.
    Aceasta este invatatura mea. Este una de iubire, nu de impunere cu forta. Ea imparte cu ceilalti, dar nu terorizeaza si nu insista. Nu cauta sa-i limiteze sau sa-i controleze pe ceilalti – ea are incredere ca oamnenii vor lua hotararile cele mai bune pentru ei. Intinde o mane deschisa, nu un pumn strans. Bineinteles ca imediat ce religia iubirii este proclamata, soseste cineva care poarta sabie si care anunta urmatoarea Cruciada.
    Va cer sa nu ma implicati in toate acestea. Nu doresc sa inghesui iubirea mea pe gatul nimanui.
    Calea mea este mai blanda si mai plina de incredere. Stii ca vine de la mine, deoarece iubirea pe care o proclama este oferita intr-un mod iubitor. Daca nu vine intr-un mod iubitor, atunci ea nu vine de la mine, ci din temerile aceluia care refuza sa aiba incredere in decizia pe care o vei lua.
(Paul Ferrini)

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. Codrin
    oct. 20, 2012 @ 19:39:09

    foarte frumos , si identic cu intelepciunea Kaballa , de unde s-aau inspirat marea majoritate a autorilor de literatura de spiritualitate

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: