Relatii iluminate

    In acest moment exista foarte putine relatii sanatoase pe Pamant. Cu totii avem probleme din copilarie si din vietile anterioare, care ne influenteaza capacitatea de a fi complet prezenti alaturi de o alta fiinta umana. Daca permitem acestor probleme sa ne controleze si sa ne impiedice comunicarea cu ceilalti, vom fi blocati pentru totdeauna in tipare si comportamente relationale disfunctionale.
    Din experienta mea, se pare ca este aproape esential ca trebuie sa inveti cum sa fii singur/a, inainte de a te afla in intimitate cu altcineva intr-o maniera sanatoasa si implinitoare.Durata acestei ,,cautari de suflet” difera de la o persoana la alta. Totusi, majoritatea dintre noi merge la una din cele doua extreme. Fie sarim de la o relatie la alta fara nicio pauza intre relatii, fie ne petrecem singuri cea mai mare parte a vietii, fiindu-ne teama ,,sa sarim in apa”.
    O persoana nu poate astepta sa atinga o stare de ,,perfectiune”, pentru a intra intr-o relatie. Un suflet poate avea nevoie sa invete lectii cu privire la a fi singuri timp de mai multi ani, dar, in cele din urma, acel suflet va avea nevoie sa aiba experiente care se gasesc numai intr-o relatie cu altcineva.
    Ca sa avem o relatie realmente iluminata, este necesar sa ne oprim din a ne proiecta propriile probleme asupra celeilalte persoane. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru propriile noastre sentimente si sa ne exprimam aceste sentimente in mod deschis si sincer. Daca persoana (sau persoanele) din viata noastra nu pot (sau nu vor) sa ne accepte asa cum suntem,- cu toate sentimentele noastre omenesti-, atunci, de obicei, inseamna ca noi nu putem sau nu vrem sa ne acceptam asa cum suntem.
    Odata ce dobandim suficient de multa apreciere de sine si respect de sine pentru a ne accepta in intregime, putem atrage un partener care se accepta pe sine in intregime. Totusi, este posibil sa nu atragem imediat partenerul perfect. Aceasta este din cauza ca adesea atragem pe cineva care oglindeste problemele pe care tocmai le-am rezolvat de curand. Acest suflet ne va atrage in viata sa pentru ca suntem suficient de avansati pentru a da o mana de ajutor in linii mari, dar nu atat de avansati incat sa fim total incompatibili.
    Daca ascultam de sinele nostru mai inalt, vom crea intentionat relatii care ne maximizeaza cresterea, pana cand suntem suficient de vindecati, incat sa cream o relatie menita, in primul rand, co-creatiei si ludicului.
    Cheia unei relatii reusite este comunicarea. Starea naturala a fiintelor umane este de a comunica telepatic. Totusi, pana cand ne vom intoarce la starea noastra naturala, este necesar sa nu mai presupunem ca cealalta persoana ne stie nevoile si dorintele. Este necesar sa fim dispusi sa ne aratam vulnerabili si imperfecti, pentru a ne putea vindeca. De asemenea, este necesar sa fim dispusi sa spunem ,,nu” oricui nu este dispus sa ne accepte vulnerabilitatea si imperfectiunea. Este necesar sa avem un simt clar al propriilor granite, si al granitelor partenerului nostru. In cupluri, este necesar sa existe atat individualitate, cat si uniune. A fi singur si a fi impreuna sunt realitati simultane; adica, acestea sunt prezente tot timpul, in functie de dimensiunile realitatii la care ne-am concentrat atentia.
    Exista multe carti bune despre relatii si te incurajez sa citesti cat poti de mult despre acest subiect. De asemenea, ar fi o idee buna sa inveti despre managementul timpului, intrucat presiunile vietii moderne pot face ca cei ce formeaza un cuplu sa aiba putin timp pe care sa si-l dedice unul altuia. Totusi, daca esti realmente hotarat/a sa creezi o relatie sanatoasa, iti vei face timp pentru aceasta si vei face tot ce este necesar pentru a vindeca ranile trecutului ce te tin izolat/a si separat/a, chiar daca imparti aceeasi casa si acelasi pat cu altcineva. Daca ne vindecam relatiile, ne vindecam propria lume. Caci, in realitate, ne aflam in relatie cu peste 5 miliarde si jumatate de oameni. Si intr-adevar, iubirea este cheia.
(Sal Rachele)

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. elisabeti
    Dec 16, 2012 @ 17:53:37

    excelent, multumesc! ideal este sa-ti rezolvi ranile trecutului iar relatia sa inceapa „pe curat” 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: