Monadele

    Conform spuselor lui Djwhal Khul, Dumnezeu a creat 60.000 de milioane de monade in sistemul nostru planetar. Fiecare monada creeaza cate douasprezece suflete si fiecare suflet creeaza cate douasprezece extensii de suflet sau personalitati incarnate.
    Inmultiti 60.000 de milioane cu 144 si aveti numarul de oameni care trec prin aceasta scoala. Djwhal a mai afirmat ca din aceste 60.000 de milioane de monade:
– 35.000 de milioane de monade se afla pe raza a doua, a dragostei,
– 20.000 de milioane de monade sunt pe raza a treia, a activitatii,
– 5000 de milioane de monade sunt pe prima raza, a puterii.
Monada, Sufletul si Personalitatea
    La inceput, Dumnezeu a creat fii si fiice in stare spirituala. El a creat ceea ce se cheama, in limbaj ezoteric, “monade”, sau scantei spirituale individualizate ale Creatorului. Monada este aceea care a mai fost numita “Prezenta Eu Sunt”. Acesta a fost primul nostru nucleu de inteligenta si prima noastra identitate individualizata.
    Scanteia divina, numita si spirit, este adevarata noastra identitate. Monada, sau scanteia spirituala, a decis cu liber arbitru ca doreste sa experimenteze o forma mai densa a universului material decat aceea in care traia.
    Fiecare dintre monadele noastre, cu puterea propriei minti, a creat cate douasprezece suflete. Este ca si cum monada ar extinde douasprezece degete de foc, iar la capatul fiecarui deget se afla unul dintre cele douasprezece suflete individualizate. Fiecare suflet este o reprezentare mai mica si partiala a creatorului sau, monada.
    Sufletul a mai fost numit sinele superior, mintea supraconstienta sau mentalul
superior. Ceea ce stim pana acum este ca Dumnezeu a creat un numar infinit de monade, sau scantei spirituale, si ca fiecare monada a creat apoi cate douasprezece suflete pentru a experimenta o forma mai densa a materiei decat ceea ce experimentase pana
atunci. Fiecare suflet, dorind apoi sa experimenteze o forma si mai densa a universului material, a creat douasprezece personalitati sau extensii de suflet care s-au incarnat in cel mai dens univers material. Noi, cei de pe Pamant, suntem personalitati, sau extensii ale sufletului nostru, asa cum si sufletul nostru este o extensie a unei constiinte mai mari, care este monada noastra. Monada noastra este o extensie a unei constiinte si mai mari, care este Dumnezeu, Dumnezeu Creatorul, Tatal si Mama intregii creatii.
    Astfel ca fiecare dintre noi, cei de pe Pamant, avem o familie de suflet, ca sa zicem asa, formata din alte unsprezece extensii de suflet. Celelalte unsprezece extensii de suflet ar putea sa fie incarnate pe Pamant sau pe o alta planeta din universul infinit al lui Dumnezeu. Celelalte unsprezece extensii de suflet ale noastre ar putea sa nici nu fie incarnate intr-un corp fizic in acest moment, ci sa existe intr-unul din planurile spirituale ale existentei.
    Celelalte unsprezece extensii de suflet sau personalitati ar putea fi considerate rudele noastre de suflet cele mai apropiate. Ducand mai departe aceasta metafora, avem atunci si o familie extinsa, monadica. Fiecare dintre noi suntem cate 12 in grupul de suflete si 144 in grupul monadic.
    Maestrul Inaltat Djwhal Khul a afirmat ca exista 60.000 de milioane de monade care activeaza in sistemul nostru, al planetei Pamant. Daca inmultim 60.000 de milioane cu 144, obtinem numarul de extensii de suflet- sau personalitati- implicate in procesul de reincarnare de pe aceasta planeta.
(Dr.J.D.Stone)

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. claudia
    sept. 06, 2013 @ 17:51:44

    Cum arata monadele? Sunt cumva globuri de lumina, ce au toate culorile?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: