Din constiinta se naste totul

    Poluarea s-a nascut in propria noastra constiinta. Am inceput sa gandim ca vrem un stil de viata imbelsugat si comod cu orice prêt, iar acest egpoism a dus la poluareamediului, care, acum, afecteaza orice colt al lumii.
    Am vazut din fotografiile cristalelor ca apa este oglinda sufletelor noastre. Cum ne arata sufletele – si cum ar trebui sa arate? Aceste intrebari pot fi dezlegate tot de catre apa.
    Incotro ne indreptam? Care este rolul nostrum in protejarea acestei planete? Astfel de intrebari se pot naste doar daca recunoastem maretia finite umane. Poate ca a venit vremea sa incetam sa mai consideram omul ca mijlocitorul raului. Cred ca subestimam capacitatile innascute pe care le are fiecare dintre noi. Dispunem de puteri incredibile.
    Oamenii de stiinta estimeaza ca exista intre 108 si 111 elemente. ( Cred ca cifra este 108…). Pana acum, stim cu siguranta ca 90 din aceste elemente se afla in corpul uman – dintre toate vietatile, numai corpul uman contine atat de multe elemente. Eu cred insa ca mai sunt elemente nedescoperite in noi (sau ca vom acumula restul elementelor pe masura ce evoluam si ne apropiem de desavarsirea finite umane).
    Fiintele mai evaluate contin o gama mai larga de elemente. In comparative cu pmul, plantele contin mult mai putine elemente, si care este urmarea acestui lucru? Putem deduce ca mai putine elemente inseamna o capacitate mai mica pentru emotii. Diverse animale pot simti durerea, dar este foarte probabil ca doar oamenii (si alte animale apropiate, ca nivel de evolutie, omului) pot simti unele emotii superioare ca tristetea si pasiunea.
    Privind corpul uman ca pe un univers continut in sine, este normal sa tragem concluzia ca purtam in noi toate elementele. Conform budismului, omul se naste cu 108 de dorinte lumesti (de exemplu: dezordinea, atasamentul, gelozia si vanitatea) care ne chinuie de-a lungul vietii. Cred ca este logic sa concludem ca aceste 108 dorinte lumesti corespund celor 108 elemente.
    De fapt, primul dispozitiv de detective a vibratiilor pe care l-am introdus in Japonia a adus multe dovezi in directia aceasta. Dispozitivul putea masura vibratiile singular emise, transmitandu-le apoi in apa. Am putut masura vibratiile mai multor persoane diferite si asa am descoperit ca vibratiile negative pe care le emitem corespund vibratiilor emise de diverse elemente.
    De pilda, vibratiile produse la iritare sunt echivalente celor ale mercurului, vibratiile produse la furie – plumbului, iar cele la tristete si suparare – aluminiului. L a fel, nesiguranta tine de cadmiu, disperarea si deznadejdea de fier, iar stresul si incordarea de zinc.
    In ultimii ani s-a afirmat ca folosirea cratitelor si ustensilelor de bucatarie din aliminiu ar putea contribui la declansarea bolii Alzheimer. Daca este adevarat, probabil este din cauza ca aluminiul are aceeasi frecventa cu tristetea, astfel incat tristetea si gandurile sumbre ale batranetii atrag aluminiul, declansand boala Alzheimer.
    Joan Davis, specialista in cercetari asupra apei, relateaza urmatorul episod interesant:
    Un fizician a facut un experiment, cautand sa afle in ce fel pozitia stelelor afecteaza apa. Folosind apa ce continea diverse minerale, a testat rapiditatea cu care hartia absoarbe apa in functie de cum sunt asezate stelele.
    Descoperirea sa a fost ca, atunci cand Saturn domina Pamantul, plumbul reactioneaza lasandu-se absorbit de hartie, pe cand celelalte elemente cum sunt cuprul, argintul si fierul, au reactionat putin sau chiar deloc.
    Putem deduce din aceasta ca exista o legatura stransa intre planeta Saturn si plumb. Metalele intra in rezonanta cu emotiile si starile omului, deci urmatoarea deductive logica este ca Saturn se afla in relatie stransa cu starea de furie.
    Poate ca legatura dintre constelatii si caracterul omului, despre care vorbesc astrologii, are de-a face cu metalele.
    Aceasta este o teorie foarte insemnata pentru mine, cu atat mai mult cu cat am propriile mele concept despre legatura dintre cele 108 de dorinte lumesti si elemente. Numarul planetelor din sistemul solar este 9, o cifra care multiplicata cu 12, da cifra 108. Folosind tabelul periodic al elementelor, o sa descifram poate, intr-o zi, ce planete corespund elementelor.
    Chiar in timp ce lucram la planul pentru aceasta carte, am vazut o emisiune la televizor unde se spunea ca toate elementele de pe Pamant au aparut din caldura uriasa provocata de o stea care a explodat undeva, departe, in spatiu. Iata inca un element interesant din jocul acesta de puzzle.
    De-a lungul vietii vom fi victimele celor 108 de dorinte lumesti, dar cum ar trebui sa abordam emotiile negative care par imposibil de evitat? Cunoasterea modului in care ar trebui sa ne comportam in legatura cu emotiile negative este aceeasi cunoastere de care avem nevoie pentru a ne descurca bine in aceasta viata. C ear trebui, deci, sa facem cand ne simtim mintea plina de furie, tristete, invidie sau alte ganduri negative?
    Mai intai trebuie sa intelegem ca nu este posibil sau necesar sa ne eliberam de propriile noastre sentimente. Nimeni nu este intru totul liber de ganduri negative. Cu totii purtam in noi memoria stramosilor din vremuri indepartate, incepand cu nasterea primei finite umane, si tuturor ne este scris sa mostenim o parte din negativismul lor.
    Oricum ar fi, este intr-adevar dureros sa nu ne putem elibera de neincetatele ganduri si sentimente negative care ne macina sufletul. Chiar si pentru o clipa, ce am putea face sa ne eliberam de tot acest negativism?
    Sprijinindu-se pe principiile vibratiei, raspunsul este limpede. Tot ce avem de facut este sa emitem sentimental opus celui negative. Combinand doua unde opuse, sentimentul negativ dispare…
    Trupul uman este in esenta apa, iar constiinta este sufletul. Metodele de a ajuta apa sa curga usor sunt superiaore tuturor celorlalte metode medicale accesibile noua. Ideea principala este sa ne pastram sufletul intr-o stare pura, nepoluata. Va puteti imagina ce ar insemna sa ne circule prin corp apa care sa poata forma cristalele acelea superbe? Daca ii permiteti, acest lucru poate devein realitate.
    Dintre toate medicamentele, nu exista nici unul cu puterile tamaduitoare ale iubirii. De cand am realizat acest lucru, le spun mereu oamenilor ca imunitatea inseamna iubire. Ce altceva ar putea fi mai eficient in combaterea fortelor negative si in redarea vitalitatii corpului?
    Acum stiu ca doar iubirea singura nu creeaza imunitate, ci iubirea si recunostinta impreuna. M-am convins de acest lucru dupa urmatorul experiment.
    Am incalzit apa intr-un cuptor cu microunde, iar apoi am incercat sa vad efectul campului magnetic asupra cristalelor. Am folosit doua tipuri de apa: apa distilata si apa de la robinet careia i-am aratat cuvintele iubire si recunostinta. Cristalele formate in apa distilata au iesit doar partial si nedesavarsite, dar apa careia ii aratasem cuvintele iubire si recunostinta a produs cristale intregi. Cu alte cuvinte, iubirea si recunostinta au reusit sa faca apa imuna la efectele daunatoare ale campului magnetic.
    Am mentionat ca apa careia i se arata cuvintele iubire si recunostinta formeaza cele mai frumoase cristale. Desigur ca si cuvantul iubire poate forma, de unul singur, cristale frumoase, dar iubirea si recunostinta impreuna dau nastere unor cristale de o profunzime si un rafinament unice, cu o stralucire de diamant.
    Si am descoperit ca cristalele formate sub influenta iubirii si recunostintei seamana mai mult cu cristalele produse sub efectul unic al recunostintei decat cele influentate doar de iubire. Aceasta indica faptul ca vibratia recunostintei este mai intense si are o forta mai mare de influenta. Iubirea tinde sa fie mai degraba o energie active, constand in actul de a darui in mod neconditionat. In schimb, recunostinta este o energie mai degraba pasiva, un sentiment izvorat din faptul ca ti-a fost daruit ceva, din cunostinta faptului ca ti-a fost daruita viata si adin actul de a primi acest dar bucuros, cu ambele brate larg deschise.
    Legatura dintre iubire si recunostinta poate fi asemanata aceleia dintre soare si umbra. Daca iubirea este soarele, recunostinta este luna. Daca iubirea este barbatul, recunostinta este femeia.
    Atunci ce inseamna cand spunem ca energia pasiva a umbrei sau a recunostintei este mai puternica decat iubirea? Reflectand asupra acestei intrebari, am dat peste un concept interesant care a devenit o pista importanta in dezlegarea intrebarii privind modul in care ar trebui sa ne traim viata.
    Care este legatura dintre iubire si recunostinta? Pentru un raspuns la aceasta intrebare putem sa folosim apa drept model. Molecula apei este alcatuita din doi atomi de hidrogen si unul de oxigen, reprezentati de formula H2O. Daca iubirea si recunostinta s-ar imbina, ca oxigenul si hidrogenul intr-o proportie de 1 la 2, recunostinta ar fi de doua ori cat iubirea.
    Sugestia mea este ca echilibrul spre care trebuie sa tindem este acela in care recunostinta este dubla fata de iubire…
    Daca privim natura, putem vedea ca energia pasiva este mai puternica. Pestii din mari oceane depun cantitati uriase de icre, dar nu toate ajung sa fie clocite. Doar un numar mic ajunge la stadiul de a da viata puilor, in vreme ce restul oualor sunt oferite drept hrana altor vietuitoare.
    Au trait oamenii intr-o proportie de doua parti de recunostinta si una de iubire? Senzatia mea este ca exact opusul este valabil.
    Fara indoiala ca putem nega maretia iubirii, iar majoritatea oamenilor au o idée generala despre puterea iubirii. Insa am fost crescuti intr-o cultura in care intreaga noastra atentie este indreptata asupra energiei iubirii, in timp ce al doilea element al formulei nu prea este luat in seama.
    Atentia umanitatii s-a indepartat de la ceea ce nu se poate vedea si s-a indreptat spre lumea fizica, evident. Si, pentru a ne insusi cat mai mult din aceasta lume fizica, am taiat paduri si an cucerit deserturi in efortul de a asigura dominatia suprema a culturii noastre…
    Lumea are nevoie acum de recunostinta. Trebuie sa incepem invatand ce inseamna sa ai destul. Trebuie sa simtim recunostinta pentru faptul de a ne fi nascut pe o planeta cu o natura atat de bogata, recunostinta pentru apa care ingaduie viata. Stim cu adevarat cat de minunat este sa putem respire o gura buna de aer curat?
    Daca deschideti ochii, veti vedea ca lumea este plina de nenumarate lucruri care va merita recunostinta.
    Cand v-ati umplut de recunostinta, ganditi-va la cat de pura va fi apa din tot corpul vostru. Cand se va intampla acest lucru, voi insiva veti fi un minunat si stralucitor cristal de lumina…
    Fiecare dintre noi are puterea magica de a schimba lumea. Cu totii am fost inzestrati de catre Dumnezeu cu puterea de a crea. Daca ne folosim la maximum de aceasta putere, vom putea schimba lumea intr-o singura clipa.
    Pentru cei care nu intrezaresc sfarsitul grijilor si suferintelor lor, aceasta perspective ar trebui sa le fie o mare alinare. Tie – da tie – iti sta in putere sa schimbi lumea!
    Totul in lumea asta este intercorelat. Orice ai face in clipa aceasta, o alta persoana face acelasi lucru altundeva…
    Ori de cate ori stai in fata unei ape si transmit mesaje de iubire si recunostinta, undeva in lumea asta cineva se umple de iubire si recunostinta. Nu trebuie sa mergi nicaieri. Apa din fata ta se afla in relatie cu apa din intreaga lume. Apa pe care o privesti va rezona cu apa de peste tot, iar mesajul tau de iubire va ajunge la sufletele tuturor oamenilor din lume.
    Putem acoperi lumea si Pamantul cu iubire si recunostinta. Acestea vor deveni un imens camp morfic care va schimba lumea. Nu este vorba despre timp si spatiu; acum, aici, se pot intampla lucruri minunate si miraculoase…
    Apa ne indeamna sa contemplam mult mai profund spre propria noastra fiinta, pentru ca ea ne reflecta constiinta, inima si sufletul! Atunci cand ne privim prin oglinda apei, mesajul ei devine uimitor, cristalin si limpede.
    Depinde de fiecare om in parte ce fel de influenta aduce in jurul sau, prin gandurile, cuvintele si actiunile sale, astfel isi modeleaza realitatea fizica. Oglinda apei ne reda fidel proiectiile cuvintelor si gandurilor noastre care influenteaza direct structura materiei fizice.
    Daca dorim sa avem o viata frumoasa trebuie sa avem grija sa bem apa proaspata in fiecare zi si, de asemenea, sa fim atenti la modul in care gandim, simtim, vorbim si actionam pentru a nu influenta negativ apa din interiorul nostru.
    Sa nu uitam ca tot ceea ce facem, de la gand, privire, gest, vorba, fapta, se inregistreaza undeva, in finitul care ne inconjoara sic and plecam din viata ne intalnim cu noi, fiind direct raspunzatori pentru tot ceea ce am facut, bine sau rau! Tu ce alegi? Intreaba-ti sufletul si iti va raspunde! Intreaba daca trupul tau doreste apa pe care urmeaza sa o bei, fii bun cu gandul, cu vora si cu fapta si iti vei crea, cu liberal arbitru, raiul tau vesnic, vei descoperi adevarul divin, calea catre lumina si iubire!
(Masaru Emoto)

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. monichete
    sept. 30, 2013 @ 09:04:21

    Pot decat sa aleg sa ma bucur de momentele in care reusesc sa gandesc si sa fiu iubire si recunostinta. Sa ma bucur pentru ca le-am constientizat si sa multumesc pentru asta.
    Multumesc, Lupule Alb

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: