Intelegand Portile catre Lumina

    Luptandu-se pentru libertate, Omul tinde sa creeze multe legaturi care il inrobesc. Cautand companie, poate descoperi ca e singur. Luptand pentru pace, arunca scanteile razboiului. Exista o batalie constanta intre fortele negative si cele pozitive.
    Omul se vede pe el insusi ca pe un individ separat de intreg, preocupat in exclusivitate de bunastarea lui proprie si, in cel mai fericit caz, de bunastarea propriei sale familii, a comunitatii sau a natiunii. Aceasta atitudine conduce la distrugerea planetei. Cand va intelege Omul ca intreaga planeta este casa sa si toti oamenii apartin familiei sale? In cele din urma, Omul ar trebui sa se trezeasca. Va inceta sa mai traiasca in iluzie si va trebui sa vada realitatea: o realitate vizibila doar cu ochii sufletului.
Fiecare din cele patru brate ale crucii – poate fi vazut ca unul dintre cele patru elemente (foc, aer, apa si pamant). Bratul elongat care se extinde in jos, pamantul, simbolizeaza viata in planul material.

    Fiecare Om este raspunzator pentru bucuriile si tristetile lui; de paradisul sau iadul in care traieste. Nimeni nu poate scapa de consecintele comportamentului sau, bune sau rele. Va veni vremea ca fiecare sa se confrunte cu rezultatele actiunilor sale indreptate asupra altora sau asupra vietii insasi. Omul se judeca si se pedepseste singur. Iisus Emmanuel a spus: ,,Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau.’’ (Matei 22:37). Iubindu-l pe Dumnezeu, iubim totul si pentru ca Dumnezeu este in fiecare si in orice lucru, nu putem sa facem rau altei finite sau lucru fara sa ne prejudiciem pe noi insine.
    Numai printr-o sincera introspectie individual poate ajunge la o intelegere de sine, reala si este capabil sa recunoasca sis a aprecieze valoarea experientelor oferite de viata.
    Atunci cand personalitatea curenta este purificata, se obtine adevaratul respect de sine. Pe masura ce personalitatea unui individ devine aliniata cu adevarata sa natura interioara, individual isi da seama de puterile mari pe care I le-a oferit Dumnezeu Tatal. Apoi, el poate folosi aceste daruri in mod constient si in serviciul vietii si al omenirii.
    Dumnezeu a amplasat in interiorul nostru o cheie. Aceasta cheie este inima noastra si inima noastra este central iubirii. Cu aceasta cheie putem deschide usile spre cele ceresti sis pre slava vietii. Daca vrem sa vedem lumile de dincolo, trebuie sa o facem in Spirit. Corpul nostru material nu poate suporta vibratiile Iubirii infinite. In lumile Spiritului totul se supune Legii divine a Iubirii. Omul trebuie sa se identifice cu nucleul sau-Arhetipul Omului Celest-pentru a obtine armonia universal. El se va uni constient cu frecventele eterne ale Arhanghelilor, Fecioarei Maria si Logosului Hristic.
    Pe masura ce puterea Spirit-Suflet-Sinelui straluceste prin intermediul personalitatii curente, el va cunoaste adevarul si va fi liber. Atunci cand omul este capabil sa ajunga in centrul fiintei sale, inima vietii si a creatiei, atunci va sti sa actioneze pe calea adevarata, care este calea iubirii. Adevarul revelat trebuie sa fie transpus in practica de zi cu zi.
(P.Th.Atteshli)

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. iulia
  oct. 05, 2013 @ 10:28:17

  usor de spus ,greu de realizat, fara o invatatura practica in acest sens.Toata lumea citeaza , nimeni nu ofera concret sau ofera pe o suma ff mare.Toate site-urile scriu citate de la inteleptii trecutului., dar dupa sute de ani nimeni nu a infiintat un fel de curs , in scoli pentru a intelege de mici nu dupa 50 ani, cand e ff greu de eliminat tot balastul.

  Răspunde

 2. Lupul Alb
  oct. 05, 2013 @ 10:45:35

  In cazul in care ar exista astfel de cursuri in scoli, atunci omul ar putea evita anumite situatii fara sa treaca prin ele si sa-si invete propriile lectii, evolutia lui spirituala fiind una extrem de redusa, iar viata pe pamant (care este o scoala pentru fiecare dintre noi) poate nu ar mai avea sens. Fiecare dintre noi are calea sa de evolutie, chiar daca pe alocuri se aseamana ea este totusi diferita.
  Nu trebuiea sa cautam in afara noastra (in scoli si cursuri) ceea ce se afla in interiorul nostru. Ceea ce ne ofera unele cursuri sau citatele inteleptilor trecutului sunt doar niste parghii pentru intelegerea existentei noastre si rolul acesteia. Poate ca ar trebui sa ne gandim de ce inteleptii trecutului erau intelepti? Ce aveau ei si noi nu avem? De ce nu putem fi la fel de intelepti ca ei?
  Raspunsurile se afla in interiorul nostru.

  Răspunde

 3. elena georgescu
  oct. 06, 2013 @ 07:33:41

  Iulia, ai perfecta dreptate!Am sa-ti recomand un autor-Alphonse Goettmann.In cartea sa”Dincolo,in adancul nostru „ai sa gasesti practici in initiere .Si tot de acelasi autor „Bucuria „-editura -Herald-
  Cand le vei aprofunda ,vei vedea ,ca tot ce scrie, de fapt stii.Numai singurica te vei descoperi ce OM FRUMOS ESTI ! si vei multumi in cotinuu pt.TOT INTREGUL.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: