Despre Raze (I)

Razele aspectului si razele atributului
    In scrierile sale, Djwhal Khul a impartit cele sapte raze marete in doua categorii,numite razele aspectului si razele atributului.
Razele aspectului
Prima raza a puterii, vointei si scopului
A doua raza a iubirii-intelepciunii
A treia raza a inteligentei active, creative
Razele atributului
A patra raza a armoniei prin conflict sau arta sau frumusete
A cincea raza a cunoasterii concrete sau stiintei
A sasea raza a idealismului abstract sau devotiunii
A saptea raza a ordinului ceremonial sau magiei sau ritualului sau organizatiei.
Raza structurii a fiecarei fiinte umane incarnate
    Fiecare extensie de suflet care se incarneaza in planul pamantean este alcatuita din sase raze. Au o raza separata pentru monada, suflet, personalitate, minte, emotii si corp fizic. In principiu raza monadei si raza sufletului sunt aceleasi in toate incarnarile persoanei.
     Celelalte raze se pot schimba de la o viata la alta. Fiecare persoana incarnata se afla pe una din aceste sapte raze. Extensiile de suflet cu razele sufletului aflate pe cea de-a patra, a cincea, a sasea si a saptea raza trebuie sa fie combinate cu cele trei raze majore dupa ce trec a treia initiere. Raza monadica a fiecarei personalitati incarnate este una din cele trei raze.
    In persoana neevoluata domina razele corpurilor emotional, mental si fizic. Pe masura ce persoana dezvolta o personalitate mai actualizata pe sine, atunci raza personalitatii devine dominanta, iar cele trei raze ale corpurilor devin subordonate ei.
    Pe masura ce persoana continua sa evolueze, ele incep sa devina polarizate in suflet. Are loc o batalie intre sinele superior si cel inferior sau intre raza personalitatii si raza sufletului. Pe masura ce raza sufletului incepe sa castige aceasta batalie, iar discipolul incepe sa castige autocontrol asupra personalitatii, atunci raza personalitatii devine subordonata razei sufletului.
    Procesul continua pana cand raza monadica incepe sa patrunda, dupa cea de-a treia initiere. Pe masura ce discipolul invata sa devina polarizat in monada, raza sufletului devine subordonata razei monadice.
    Fiecare din cele zece grupuri de suflete raspund razei Logosului Planetar (Sanat Kumara) care este pe raza a treia. De fapt, suntem cu totii o subraza a razei Lui, la fel cum el este o subraza a Logosului Solar (Helios) care este pe raza a doua. Helios este o subraza a Logosului Galactic, iar Logosul Galactic este o subraza a Logosului Universal (Melchizedek). Acest proces continua pana la Divinitate. Intreaga creatie este o subraza a Divinitatii. Fiecare nivel a coborat intr-o maniera ierarhica.
    Oamenii care sunt pe aceeasi raza au tendinta sa vada lucrurile intr-o maniera similara. Acest lucru se poate schimba insa, in functie de raza si initierea cu care sunt identificati. In timpul facultatii doua persoane pot avea personalitati de raza a patra si deci, au multe in comun. Pe masura ce unul se deschide catre raza sufletului si isi schimba polarizarea, acest lucru se poate schimba daca au raze ale sufletului diferite. Asta nu inseamna ca oamenii aflati pe raze diferite nu se inteleg. Sunt multi factori care contribuie. Insa, razele au o influenta mare.
    Persoanele care au o structura de doua, patru sau sase raze tind sa fie mai introvertite si concentrate pe spiritualitate. Persoanele cu o structura de una, trei, cinci, sapte raze tind sa fie mai extrovertite si concentrate pe forma si pe nivelul concret al lumii. Cand o extensie de suflet se afla la doua treimi din calea ei spirituala, raza sufletului incepe sa conduca personalitatea.
     Este inspre beneficiul fiecarui aspirant si discipol sa incerce si sa ajunga la intelegerea celor sase raze care alcatuiesc constitutia lor spirituala. Raza personalitatii isi desfasoara majoritatea activitatii in corpul fizic. Raza sufletului are influenta specifica in corpul astral. Raza monadica are influenta specifica in corpul mental. Raza personalitatii determina atitudinea de separare. Raza sufletului faciliteaza atitudinea de constiinta de grup si detasare fata de partea de forma a vietii. Raza monadica poate fi simtita numai dupa a treia initiere si aduce aspectul vointei Creatorului.
    Aceste raze au un efect incredibil de puternic asupra vietii fiecarei fiinte umane. Raza corpului fizic determina marea majoritate a trasaturilor fizice ale corpului fizic. Razele determina calitatea corpului emotional si afecteaza intr-o masura mare natura mintii.
    Razele predispun fiecare persoana catre anumite puteri si anumite slabiciuni.Anumite atitudini ale mintii sunt usoare pentru un anumit tip de raza si extrem de diferite pentru altele. De aceea personalitatea incarnata schimba razele de la o viata la alta, pana cand toate calitatile sunt dezvoltate si demonstrate.
     Datorita acestor lucruri este absolut esentiala cunoasterea acestor raze pt a te cunoaste pe tine insuti, si pentru intreaga zona a psihologiei. Ceea ce este socant este ca in domeniul psihologiei de pe Pamant din ziua de azi, nu exista nici o intelegere a razelor, acesta fiind si unul dintre multiplele motive pentru care nu este eficienta modalitatea in care este practicata ea.
    Motivul pentru care razele nu sunt intelese se datoreaza faptului ca sufletul nu este inteles aproape deloc. 98% din formele de psihologie predate in scoli si practicate de profesionisti licentiati sunt separate si deconectate de la nivelurile de constiinta ale sufletului si ale monadelor. Noul val din viitor va fi studiul “Psihologiei transpersonale sau spirituale” …
    Nu doar oamenii au raze. Si tarile, orasele, grupurile si organizatiile au raze. Acestea sunt, insa, limitate la o singura raza a sufletului si o raza a personalitatii. Spre exemplu, multe din tarile de pe Pamant opereaza inca pe raza personalitatii.
    Atunci cand raza sufletului este capabila sa se concentreze complet printr-un individ, atunci discipolul este pregatit sa ia a treia initiere. Raza personalitatii este apoi stinsa in mod ocult. Locuitorul din prag a fost subjugat si stapanit. Sufletul este cel care alege razele pentru extensia de suflet sau personalitatea incarnata pentru fiecare viata.
    Fiecare raza lucreaza mai intai prin una din chakre. O cunoastere a structurii noastre a razei ne ofera intelegeri legate de caracterul nostru, fortele si slabiciunile noastre, in acelasi mod in care o poate face si un horoscop astrologic adecvat. Studiul psihologiei ezoterice si stiinta celor 12 raze este la fel de importanta precum studiul astrologiei. Poate fi chiar mai important, avand in vedere faptul ca razele, la nivel cosmic, afecteaza, influenteaza si preced crearea stelelor si a constelatiilor prin universul infinit al lui Dumnezeu.
    Este important sa realizam ca putem folosi toate razele indiferent daca le avem in structura noastra a razei sau nu. Poti chema oricare dintre cele 12 raze si calitatile lor pentru serviciul personal si planetar.

O analiza amanuntita a celor 12 raze
Prima raza a vointei sau a puterii
    Prima raza este o energie a vointei, puterii si comenzii. Este conectata cu vitalitatea, initiativa, increderea. Schimba ce este vechi si face loc pentru ce este nou. Este o energie foarte dinamica. Culoarea acestei raze este rosu. Cei care se afla pe aceatsa raza au o mare putere personala care poate fi folosita pentru bine sau rau.
    Tipul de persoana a primei raze va ajunge intotdeauna in fata indiferent de pe ce linie lucreaza. Vor fi la conducrea profesiei lor. Sunt lideri inascuti. Prima raza care nu este temperata de iubirea-intelepciunea razei a doua poate fi extrem de cruda si nemiloasa.Lucrarea literara a acestui tip de persoana ar fi puternica si invincibila. Le pasa putin de stilul si definitivarea muncii. Exemple ale acestui tip de persoana ar fi Luther, Carlyle, Walt Whitman. Abordarea caii spirituale se face prin veritabila forta a vointei.
    Tipul primei raze ar fi un bun sef si commandant. Exemple: Napoleon, Winston Churchill, Generalul Patton, Generalul McArthur, Eleanor Roosvelt, Indira Ghandi, Christofor Columbus. (Saint Germain)
    Multe dintre figurile sportive remarcabile sunt pe aceasta raza. De obicei, dupa ce prima raza isi atinge scopul, celelalte raze preiau conducerea. Intr-un fel, prima raza este legata de energia Berbecului. Persoana de prima raza incepe proiecte, insa apoi are altele de facut.
    Prima raza este folositoare cand persoana este traumatizata de emotiile sale. Pot folosi puterea “vointei” ca sa iasa. Te poti acorda la aceasta energie purtand haine rosii. Aceasta este o raza foarte puternica si trebuie folosita cu atentie si in cantitatea potrivita.
    Majoritatea persoanelor au nevoie de o cantitate mult mai mica de invocare a primei raze decat ale celorlalte raze. Culoarea rosie intensifica orice stare deja existenta. Prima raza va avea un efect aproape instant. De obicei este nevoie de o cantitate mica.
    Manifestarile negative ale primei raze ar fi vazute in manifestarile de razboaie pe planeta. Prima si a doua raza ar face o echipa buna pentru a contracara asemenea manifestari negative. O persoana cu o minte de prima raza ar fi foarte directa si intens concentrate. Un corp emotional de prima raza ar fi foarte puternic, cu reactii emotionale intense.
    Un corp de prima raza are tendinta sa fie inalt, construit puternic si cu oase mari. Politistii si militarii sunt de obicei de prima raza. Un corp de prima raza isi croieste drum prin orice. Pot ajunge buni jucatori de fotbal american. O personalitate de prima raza poate fi un pic cam aspra.
     Alte persoane faimoase care au fost pe prima raza au fost: Hercule, Rama, Tse Tung, Abraham Lincoln, Janet McLure. (fondatorul Fundatiei Tibetane)
    Virtutile speciale ale primei raze sunt: forta, curajul, statornicia, sinceritatea, neinfricarea, puterea de a conduce, capacitatea de a intelege intrebari marete intr-o modalitate cu vederi largi a mintii. Viciul acestei raze este mandria, ambitia, vointa, asprimea, aroganta, dorinta de a-i controla pe ceilalti, incapatanarea, furia. Virtutile care pot fi dobandite sunt blandetea, umilinta, simpatia, toleranta si rabdarea.
A doua raza a iubirii-intelecpiunii
    Aceasta raza inglobeaza calitatea divina a iubirii si dorintei pentru cunoastere pura si adevar absolut. Culoarea ei este de un albastru intens profund. Persoanele pe aceasta raza sunt foarte iubitoare, permisive, amabile, prietenoase si responsabile.
    Sufletul razei a doua este de obicei un profesor sau un posibil arhitect datorita ablitatii conceptuale marite a acestei raze. Acest tip de persoana va avea un tact marit si previziune. Vor fi ambasadori excelenti, profesori in scoli sau profesori universitari. Acest tip de persoana va avea abilitatea sa impregneze altor persoane adevarul lucrurilor si sa-i determine sa le vada ca ea.
    Tipul razei a doua poate fi un artist excelent atata timp cat vor cauta sa predea arta. Aceasta raza este foarte intuitiva. Acest tip nu este imprudent sau impulsiv. Pot fi inceti in actiune.
    Metoda de apropiere de cale ar veni prin studiul indeaproape si serios al invataturilor, pana cand acestea devin o parte a invataturilor persoanei, incat nu mai sunt doar o cunoastere intelectuala, ci mai degraba o regula de a trai spiritual.
    O minte a razei a doua ar fi foarte receptiva. Acest tip nu este prea des intalnit. Un corp emotional pe raza a doua ar fi pasnic, stabil si matur. Un corp fizic de raza a doua este mai degraba neobisnuit, desi se vor incarna mai multi in viitor. Aceste tipuri de corpuri fizice sunt de obicei mici si construite in mod delicat. Sunt foarte rafinate si sensibile.
    Fiecare tip de raza are un aspect superior si unul inferior. Persoana de raza a doua de tip inferior ar incerca sa castige cunoastere pentru scopuri egoiste, si nu pentru serviciul altruist al umanitatii. Sinele lor inferior le-ar conduce catre suspiciune, asprime si indiferenta. Sunt de obicei mult prea absorbiti de studiu si au dispret fata de limitarea mentala a celorlalti.
    Virtutile lor speciale sunt calmul, forta, rabdarea, anduranta, iubirea adevarului, loialitatea, inteligenta clara si temperamentul senin. Virtutile pe care le pot capata sunt: iubirea, compasiunea, lipsa de egoism si energia.
    Toate sufletele incarnate pe aceasta planeta sunt conectate la raza a doua, deoarece traim intr-un sistem solar de raza a doua. Raza a doua este raza in care opereaza Logosul nostru Solar, Helios. Celelalte sisteme solare sunt pe alte raze. Toate celelalte raze sunt subraze ale acestei marete raze cosmice. (a doua)
    Lordul Maitreya si Buddha s-au aflat pe raza a doua, ca de altfel si majoritatea marilor invatatori ai lumii. Djwhal Khul este un invatator de raza a doua, precum este si invatatorul sau, Maestrul Kuthumi.
Raza a treia a inteligentei active
    Aceasta este raza ganditorului abstract, a filozofului si metafizicianului. Persoana pe aceasta raza ar fi foarte fantezista si excelenta la matematici avansate. Sunt idealisti, visatori, teoreticieni. Sunt capabili sa vada fiecare parte a unei intrebari intr-o maniera foarte clara.
    Una dintre caracteristicile lor principale este perseverenta. Au abilitatea de a se tine de un lucru pana cand il duc la bun sfarsit, chiar daca dureaza o viata intreaga. Organizatorii ierarhiei sunt al treilea departament. Sunt suflete care sunt in afara si in incarnare, care “duc lucrurile la capat”.
    Metoda de abordare a caii spirituale este prin intermediul lucrului metafizic si filozofic profund pana cand este obtinuta realizarea. Thomas Edison a fost un reprezentant remarcabil a razei a treia.
    Tipurile razei a treia sunt adesea perfectioniste. Pot ignora totul, mai putin proiectul lor pe care il vor realiza cu mare precizie. Au tendinta sa fie dependenti. Ca parte negativa, pot incerca sa-i faca pe ceilalti sa vada numai perceptia lor.
    Sunt foarte focalizati, concentrati, logici, organizati, au o minte clara, insa nu sunt intotdeauna constienti de consecinte. Una dintre cele mai bune abilitati ale lor este sa fie capabili sa mentina gandul perfectiunii si a adevaratei divinitati si sa nu schimbe directia acestui curs pana cand nu este indeplinit.
    Virtutile speciale ale persoanei de raza trei sunt: viziuni largi asupra tuturor intrebarilor abstracte. Sinceritatea scopului, intelect curat, capacitate de concentrare pe studii filozofice, rabdare, precautie, absenta tendintei de a se ingrijora pentru lucruri marunte. Viciile acestei raze sunt: mandria intelectuala, raceala, izolarea, inexactitatea in detalii, absenta orizonturilor, egoism, prea multa critica fata de ceililalti. Virtutile care pot fi dobandite sunt: simpatia, toleranta, devotiunea, precizia energiei si simtul realitatii.
A patra raza a armoniei prin conflict
    Aceasta raza a fost denumita “raza eforturilor”. La fel ca toate razele, are un aspect superior si unul inferior. Cand aceasta raza este guvernata de sinele inferior, atunci rezulta conflictul si distugerile. Cand este guvernata de sinele superior, apare armonia.
    Cea de-a patra raza este foarte conectata cu corpul emotional si cu chakra plexului solar. Este foarte conectat si cu existenta fizica. Raza a patra are, de asemenea, o calitate meditativa care, intr-un fel, forteaza sa vezi ce nu ai terminat sau incheiat inca. In acest sens actioneaza mai degraba precum o oglinda.
    Culoarea acestei raze este verde smarald. Aceasta raza este foarte legata de arte. In aspectele sale superioare, pe aceasta raza au fost create cea mai frumoasa arta, muzica si sculptura de pe aceasta planeta. Mozard, Leonardo da Vinci, Richard Strauss si Rubens, au avut o mare cantitate de energie a celei de-a patra raze. Credeti sau nu, Mozart a avut corpul sufletului, personalitatii, mintii si cel emotional pe raza a patra in acea incarnare.
    Pericolul acestei raze este sa ramai prea prins in corpul emotional, ceea ce au avut tendinta sa faca majoritatea persoanelor. De aceea, raza a patra lucreaza bine cu prima raza a vointei, sau cu cea de-a treia sau a cincea, care au o natura mai mentala. Tipul de persoana pe raza a patra are nevoie de acestea pentru echilibru.
    Djwhal Khul ne-a mai spus ca aceasta raza pare sa aibe un echilibru egal al calitatii orientale ale rajas (activitate) si tamaras (intertia). Marea majoritate a persoanelor traiesc intr-o lupta extrema intre aceste doua energii pana cand este atinsa infuzia sufletului si unirea sufletului. Astfel de exemple au fost Vincent van Gogh si Pablo Picaso. Au avut mareata abilitatea artistica, insa nu au fost echilibrati cu aspectele mentale, emotionale si sufletesti, lucru care a determinat maretie la un nivel, si un mare chin la alt nivel.
    De cele mai multe ori tipul de persoana pe a patra raza traieste intr-un carusel emotional, pana cand obtine uniformitatea mintii si egalitatea. Studiul lui Bhagavad Gita ar fi un model bun de urmat pentru tipul de persoana pe raza a patra.
    Din moment ce tipul de persoana pe raza a patra este conectata la Pamant si estetica, ii este greu sa mediteze si sa intre in zona spirituala. Tipurile de raza patru sunt adesea concentrate pe multe activitati fizice precum drumetii, catarari, calarie, condus si au legaturi cu animalele. Acest lucru este in regula atata timp cat este echilibrat cu integrare spirituala si cereasca adecvata.
    Unul din pericolele tipurilor de persoana de raza patru este tendinta de a fi manipulatoare. Le place ca toti ceilalti sa experimenteze acelasi tel in viata cu al lor. Este esential pentru tipul de persoana de raza patru sa-si dedice viata caii spirituale. Daca nu fac acest lucru, au tendinta sa fie maniaco-depresivi. Metoda de abordare a caii spirituale va fi prin autocontrol, care va conduce la uniformitatea mintii si echilibrul fortelor razboinice a naturii lor.
    Virtutile speciale ale razei a patra sunt: afectiune puternica, simpatie, curaj fizic, generozitate, iutimea intelectului si perceptia. Viciile sunt: autocentrarea, ingrijorarea, inexactitatea, lipsa curajului moral, pasiune puternica, indolenta si extravaganta. Virtutile care pot fi atinse sunt: calm, autocontrol, puritate, lipsa de egoism, precizia, echilibru mental si moral.
Raza a cincea a mintii concrete
    Aceasta este raza stiintei si cercetarii. Persoana pe aceasta raza are un intelect ascutit si mare exactitate in detaliu. Aceasta raza este foarte conectata cu corpul mental.Multi oameni, in acest moment din istoria noatra sunt blocati in campul mental si nu si-au dat voie sa se deschida catre intuitie si corpul sufletului. Acesta este un pericol al acestui tip de raza.
    A fi prea blocat in minte impiedica persoana sa fie interesata de studii ezoterice. O data ce tipul de raza cinci se deschide catre calea spirituala si studiile din aceasta zona, sunt capabili sa le inteleaga mult mai bine decat unele din celelalte tipuri de raze.
    Raza a cincea este foarte importanta pentru Pamant in aceste timpuri. Persoanele care sunt mai emotionale au tendinta sa fie taiate de la energia acestei raze. Nu au invatat cum sa foloseasca aceasta energie pentru a-si echilibra corpul emotional. Pe de alta parte, tipul de raza cinci trebuie sa invete cum sa-si linisteasca uneori mintea. De aceea meditatia este foarte importanta pentru acest tip. Culoarea acestei raze este portocaliu.
    Tipul de raza cinci este foarte sincer si plin de cunoastere si fapte. Pericolul pentru raza a cincea este sa nu devina prea pedant si prea concentrat pe detaliile cele mai triviale. Este raza marelui chimist, elctricianului practic, inginerului de prima mana, marelui chirurg sau a sefului vreunui departament tehnic special.
    Un artist pe aceasta raza este foarte rar (prea stiintific). Abordarea razei a cincea a caii spirituale este prin cercetare stiintifica, impinsa la concluzii finale. Acest tip de persoana poate avea incredere pana in adancul unui lucru, care este un fel de dar personal.
    O minte de raza cinci poate avea incredere in orice experienta in care se invata, si sa scoata din aceasta esenta. Raza a treia are o minte excelenta, dar nu are abilitatea sa patrunda in esenta si samburele lucrurilor precum persoana de raza cinci.
    Oriunde este multa energie de raza cinci, vor fi multe biserici new age. Aceste biserici sunt conectate cu miscarea „noua gandire” care este o forta a razei a cincea. Speranta Ierarhiei este ca enorma cantitate de energie de raza cinci aflata acum pe planeta sa conduca oamenii in inima si esenta lucrurilor, care este in cele din urma sufletul si spiritul. In sensul acesta a cincea raza ajuta sa focuseze new age-ul. Raza a cincea pune concentrarea mintii acolo, iar raza a saptea si razele superioare o inradacineaza si determina activitatea.
    O alta calitate in modelul razei a cincea, de care multi oameni nu sunt constienti, este iubirea neconditionata. Aceasta, deoarece raza a cincea acceseaza corpul mental superior care este taramul sufletului. Raza a cincea ajuta in procesul de gasire a echibrului si integrarii in psihic.
    Virtutile speciale ale tipului razei a cincea sunt: bunul simt, dreptatea, afirmatiile exacte, independenta, intelectul ascutit. Viciile razei a cincea sunt: critica aspra, ingustimea, aroganta, temperamentul neiertator, lipsa simpatiei, a respectului si prejudecata. Virtutile care pot fi insusite sunt: respectul, devotiunea, simpatia, iubirea si mintea deschisa.
Raza a sasea a devotiunii
    Raza a sasea este raza devotiunii si idealismului. Persoana pe aceasta raza este plina de fervoare religioasa. Totul este vazut fie perfect, fie intolerabil. Este o raza bazata pe emotional, care este, de asemenea, si foarte conectata cu mintea subconstienta. Culoarea ei este indigo. Are capacitatea de a ajuta persoanele sa priveasca dincolo de orientarea Pamanteana…
    Acest tip de persoana are nevoie sa aiba un Dumnezeu sau o incarnare a unei Zeitati pe care sa o adore si careia sa i se devoteze. Tipul superior de persoana pe aceasta raza devine sfant. Tipul cu personalitate inferioara devine cel mai urat tip de bigot si fanatic. Crestinii fundamentalisti sunt foarte conectati pe aceasta raza. Toate razboaiele religioase si cruciadele au izvorat din folosirea incorecta a acestei raze.
    Persoana pe aceasta raza este adesea foarte blanda, dar poate intra destul de usor intr-o stare de furie si manie. Renunta la viata lor pentru idealul de devotiune ales. Acest tip de persoana, precum un soldat, nu s-ar lupta decat daca ar fi provocat de o cauza mareata in care crede. Daca se intampla asa, va lupta precum un om posedat.
    Tipul razei a sasea este adesea un poet sau scriitor de carti religioase de poezie sau proza. Le place frumusetea si estetica, insa nu sunt tot timpul buni la a produce. Metoda de vindecare pentru acest tip de persoana este prin credinta si rugaciune. Modalitatea de apropiere de Dumnezeu este prin rugaciune si meditatie care are ca tel uniunea cu Dumnezeu.
    In aceste vremuri raza a sasea iese din incarnare. Manifestarea cea mai inalta a sa a fost viata lui Iisus Christos si a Lordului Maitreya. Raza a sasea a fost lasata disponibila pentru doua sau trei mii de ani datorita faptului ca umanitatea a fost la „stadiul de evolutie de zece ani”. Datorita acestui fapt, raza a sasea a fost raza perfecta de care a fost nevoie pentru a aduce umanitatea la urmatorul nivel.
    Umanitatea s-a maturizat acum, asa ca nu mai are nevoie de aceasta raza. Este inlocuita acum la scara larga cu energia razei a saptea. Partea pozitiva a acestei raze in istoria noastra, a determinat omenirea sa se concentreze pe devotamentul ei catre Dumnezeu si sa devina ascultatoare fata de El si legile Sale. A facilitat ca umanitatea sa se deblocheze din paternul in care se afla.
    In acest moment al istoriei raza a sasea are o energie mai grea, deoarece scopul ei a fost incheiat. O mare parte din munca departamentului al saselea, al carui conducator este Maestrul Iisus, este sa uneasca religiile lumii.
    Pe masura ce Pamantul se indreapta complet catre noua era dupa schimbarea secolului, nu va mai exista o concentrare pe raza a sasea pe Pamant. Isi va fi terminat serviciul. Majoritatatea bisericilor din ziua de astazi folosesc raza a sasea in slujbele lor.
    Raza a sasea a avut legatura si cu devotarea catre un guru, profesor sau maestru. In noua era si in ciclul de sapte raze, ideal va fi sa-ti detii propria putere si sa-ti recunosti egalitatea inerenta cu profesorul tau spiritual, pentru ca toti suntem eternul Sine in adevar.
    Cateva exemple de suflete pe raza a sasea au fost: John Calvin, Meister Eckhart si Sf. Francisc (Kuthumi). Sf. Francisc a avut un suflet pe raza sase, o minte pe raza sase si o personalitate de raza sase.
    Virtutile speciale ale persoanei pe raza a sasea sunt: devotiunea, iubirea, blandetea, un singur orizont, intuitia, loialitatea, respectul. Viciile acestei raze sunt: egoismul, iubirea egoista, supradependenta fata de ceilalti, autodeceptia, partinirea, sectarismul, superstitia, prejudecata, concluzii mult prea rapide, mania. Virtutile care pot fi dobandite sunt: tarie, sacrificiu de sine, puritate, adevar, toleranta, serenitate, echilibru si bun simt.
Cea de-a saptea raza a ordinii ceremoniale si a magiei
    Energia razei a saptea este conectata la raza violet transmutatoare. Conducatorul departamentului razei a saptea este Saint Germain. Aceasta este raza marilor preoti si preotese, a organizatorilor comunitatii sau sambelanul curtii. Motto-ul acestui tip de persoana este „sa termini de facut totul intr-o maniera decenta si in ordine”.
    Intr-un fel, Saint Germain este cel care deblocheaza noua era de aur pe aceasta planeta. Foloseste flacara sa violeta transmutatoare pentru a transforma si a transmuta punctele cu probleme de pe planeta.
    Raza a saptea ajuta sa integrezi Pamantul si Raiul si sa inradacineze spiritualitatea in lumea fizica materiala. Este raza formei, si de aceea persoana pe aceasta raza va fi un excelent sculptor. Combinarea razei a patra cu raza a saptea ar determina cel mai inalt tip de artist. Leonardo da Vinci a avut un suflet pe raza patru, o personalitate de raza sapte, o minte de raza sapte si un corp emotional pe patru si un corp fizic pe sapte. Avem aici exemplul cel mai inalt ale invataturilor lui Djwhal.
    Munca literara a persoanei pe raza a saptea poate fi remarcabila. Persoana de raza sapte exceleaza in: ceremonie, observare, ritual, arbori genealogici si in reguli de prioritate.
    Persoana de raza sapte neevoluata este superstitioasa si va fi prea influentata de preziceri, vise si fenomene spirituale. Tipul de raza sapte mai evoluat este hotarat ca intotdeauna sa faca ce este potrivit, sa spuna ce este potrivit, la momentul potrivit. Asadar, au un mare succes social.
    Tipul de persoana de raza sapte abordeaza calea spirituala prin observarea regulilor de practica si a ritualurilor si poate sa invoce foarte simplu fortele elementale. De asemenea, ii place foarte tare practica disciplinarii si ordonarii a oricarui aspect din viata lor in serviciul si in armonie cu Dumnezeu.
    Virtutile speciale ale tipului de persoana de raza sapte sunt: forta, perseverenta, curajul, amabilitatea, atentia marita la detalii, independenta. Viciile acestu tip de raza sunt: formalismul, bigostismul, mandria, ingustimea mintii, judecati superficiale, indulgent prea mare. Virtutile care pot fi insusite sunt realizarea unitatii, viziuni largi, toleranta, umilinta, blandetea si iubirea.
    Un alt exemplu de personalitate de raza sapte a fost Nicolas Roerich, canalul pentru Maestrul ascensionat El Morya, care a adus cartile cu yoghinul Agni. El a avut un suflet de raza sapte, personalitatea de raza sapte, minte de raza sapte si corp de raza sapte.
(Dr. J.D Stone)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: