Despre Raze (II)

Razele superioare – de la opt la doisprezece
    Pe la inceputul anilor 1970 o dispensa divina de sapte raze superioare au fost acordate acestei planete, datorita miscarii iminente catre a patra dimensiune si noua era. Aceste raze superioare sunt combinatii ale primelor sapte raze cu putina lumina de la sursa sau lumina alba care le ofera o calitate luminoasa.
    Multe din noile extensii de suflet care vin acum au aceste raze superioare in structurile lor. Altii incep sa le acceseze acum intr-o maniera foarte integrata. Sunt raze minunate si va recomand sa le chemati regulat pentru vindecare personala si planetara.
    Toate aceste raze planetare vin prin Logos-ul nostru planetar, Sanat Kumara. In univers exista raze chiar peste cele doisprezece, insa acestea sunt toate cele programate pentru Pamant in aceste timpuri. Helios, Logos-ul nostru solar, le directioneaza catre Sanat Kumara, care le face disponibile pentru noi.
Raza a opta
    Raza numarul opt este o raza de curatare. Ajuta la curatarea acelor caracteristici si calitati din noi care nu ne mai sunt necesare si de care vrem sa scapam. Aceasta raza are o luminozitate verde-violet. Este compusa din raza a patra, raza a saptea, raza a cincea si un dram de lumina alba, combinate impreuna.
    Inainte de a aduce urmatoarea raza care incepe sa atraga corpul de lumina, vrei sa te asiguri ca sistemul tau de patru corpuri este curatat si purificat. Raza a opta este buna pentru a curata mintea subconstienta. Te ajuta sa te ridici catre o vibratie, frecventa si un nivel superior.
Raza a noua
    Principala calitate a razei a noua este “bucuria”. Este, de asemenea si raza care atrage intregile tale potentialuri. Este raza care incepe sa atraga “corpul de lumina”. Continua procesul de curatare inceput de raza a opta. Este compusa din prima raza, a doua raza si lumina alba.
    Culoarea acestei raze este o luminozitate verde-albastruie. Corpul de lumina este un corp de energie sau o roba ca de curcubeu frumoasa, magnetica, transparenta, alba, luminoasa, electrica, plina cu forta vietii, pe care, ideal, o pui pe tine zilnic pentru a-ti incepe ziua. Cu timpul ea devine integrata in fiinta ta, ca facand parte din tine.
    Cea de-a noua raza este raza pe care o folosesti sa atragi corpul de lumina. Iar cea de-a zecea raza este cea care iti permite sa il ancorezi total in fiinta ta. Integrarea si ancorarea totala a corpului de lumina este integrata procesului ascensiunii.
Raza a zecea
    Raza a zecea iti permite sa sigilezi toate aceste schimbari pe care ai cautat sa le faci. Divinitatea este cu adevarat recunoscuta cand meditezi pe aceasta raza. Are o culoare luminescent-perlata. Ajuta la facilitarea experientei unirii cu sufletul. Ajuta sa codezi modelul divinitatii in corpul fizic.
    Raza a zecea este o combinatie a primei, a doua si a treia raze cu lumina alba.Trebuie inteles faptul ca Pamantul, ca intreg, are si el un “corp de lumina”. Pe masura ce fiecare dintre noi ancoram propriul corp de lumina, o ajutam pe Mama Pamant sa il ancoreze pe al ei.
    Raza a zecea permite sa fie experimentata unicitatea sinelui si integrarea aspectelor yin si yang in sine. Oportunitatea celei de-a zecea raze este sa realizezi total corpul de lumina in timp ce inca te afli in corp fizic.
    In trecut corpul de lumina nu a fost acceptat de Pamant si traia intr-o dimensiune superioara. Persoana trebuie sa-si rafineze si sa-si purifice fiinta sau sa-si ridice vibratiile pentru a permite ca aceasta integrare sa aiba loc. Corpul de lumina nu este sufletul in sine, ci nivelul sufletului care contine acest aspect al sinelui.
    Corpul de lumina este conectat si la nivelul monadic. Poti incepe sa experimentezi aceasta, inainte de a lua cea de-a treia initiere. Nu va fi complet sigilat decat dupa aceasta initiere. Exista o meditatie la sfarsitul acestui capitol pentru a facilita ancorarea corpului tau de lumina.
Raza a unsprezecea
    Aceasta raza continua procesul si este “o punte catre noua era”. Culoarea ei este o luminozitate portocaliu-rozalie. Te ajuta sa intri in legatura cu iubirea-intelepciunea divina. Este o combinatie a primei raze, a celei de-a doua, a celei de-a cincea si lumina alba de la sursa.
    Folosesti aceasta raza pentru a ajunge in noua era. Aceasta raza te ajuta sa treci la nivelul urmator. Cheama aceasta raza si impatureste-te cu ea sau o anumita zona a Pamantului care are nevoie de acest impuls pentru a trece catre noua era. Aceasta raza are unele dintre cele mai penetrante, dar in acelasi timp echilibrate tipuri de matrice energetica. Aceasta raza curata tot ceea ce a fost ratat de curatarea razei a opta.
Raza a doisprezecea
    Raza a doisprezecea este “raza aurie a noii ere”. Aceasta este raza ancorarii energiei cristice pe Pamant. Este insumarea tuturor razelor superioare. Djwhal Khul si Vywamus au prezis ca noua era va incepe oficial in 1996. Raza a doisprezecea este o combinatie a tuturor razelor cu un strop de lumina alba si constiinta cristica.
    Desi contine toate cele unsprezece raze, proportiile nu sunt exact la fel. Spre exemplu este mai putina raza unu decat raza doi. Este mai putina raza sase din moment ce aceasta raza iese acum din manifestare.
    Raza a doisprezecea te ajuta sa faci realizari interioare. Daca esti confuz despre o situatie, cheama aceasta raza in constiinta ta si in intreaga situatie, si iti va facilita intelegerea corespunzatoare a ei.
    Raza a doisprezecea aduce cea mai inalta invocare a noii ere. In noua era, principala focusare va fi pe raza a doisprezecea. Este cel mai inalt tip de energie disponibil pentru Pamant, in afara de energia Mahatma, avatarul sintezei, care este o frecventa chiar mai inalta. Cheama-le regulat pe ambele.
Cum sa afli care sunt razele tale
    Pricipalul mod de a determina acest lucru este prin examinarea atenta a acestui material si folosirea mintii rationale, cat si a celei intuitive. Pe langa aceasta mai poti folosi pendulul pentru a verfica de doua ori concluziile creierului tau stang. Ca o a treia modalitate este posibil sa ai channeling-uri de la Maestrii Ascensionati printr-un canal calificat sau de la un medium calificat care iti poate da aceasta informatie. Recomand utilizarea tuturor celor trei metode.

Cum sa folosesti aceste raze
    Fiecare dintre cele doisprezece raze contin o anumita calitate a energiei pe care inca nu ai inteles-o. Ideea este ca acum sa studiezi acest material si sa te familiarizezi cu functionarea fiecarei raze. Apoi cheama in orice moment orice tip de energie de care ai nevoie. Daca vrei mai multa vointa si putere, cheama raza unu. Daca vrei mai multa iubire, cheama raza doi. Daca vrei mai multa devotiune, cheama raza sase. Daca vrei flacara transmutatoare violet, cheama raza a saptea. Daca vrei curatare, cheama raza a opta. Daca vrei constiinta cristica si era noua, cheama raza a doisprezecea.
    Tot ceea ce trebuie sa faci este sa spui mental sau cu voce tare “chem acum raza a doisprezecea”. Poti chema raza dupa numar, culoare sau calitatea energiei. De exemplu poti spune “chem acum raza aurie”. Poti spune “chem acum raza iubirii-intelepciunii”.
    Poti folosi oricare dintre aceste metode sau combinatia lor. O combinatie ar putea fi “chem acum raza aurie a doisprezecea”. Energia si raza vor curge instantaneu, indiferent de nivelul de evolutie al persoanei. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ceri.
    Poti chema aceste raze nu doar pentru tine, ci si pentru serviciul lumii. Nu este permis spiritual sa trimit o raza catre o persoana decat daca i-ai cerut acordul sau daca a cerut.
    Poti trimite raze catre anumite zone ale lumii, pentru vindecare. De exemplu, poti trimite raza iubirii-intelepciunii in Bosnia sau Orientul Mijlociu. O zona a lumii poate avea nevoie de flacara transmutatoare violet sau oricare din razele superioare. Singurele raze care nu sunt potrivite sa fie trimise planetei sunt prima raza si a patra raza. Acestea ar trebui folosite numai sub indrumarea directa a unui Maestru Ascensionat. Prima raza este atat de exploziva si are a calitate distructiva, incat poate fi folosita incorect. Cea de-a patra raza a “armoniei prin conflict” – majoritatea oamenilor déjà nu se descurca prea eficient cu ea. Este o raza bazata pe emotional, care atunci cand este ghidata de personalitate sau de ego-ul negativ, creeaza doar mai mult conflict si devastari.
    In afara de aceste restrictii esti liber sa folosesti intuitia si imaginatia in acest sens. Toate razele superioare sunt excelente pentru serviciu personal si planetar (de la raza opt la doisprezece).
    Urmatoarea tabulare pe care vreau sa o impartasesc cu voi din cartea lui Alice Bailey, “Psihologia ezoterica”, se ocupa de aspectele superioare si cele inferioare ale fiecarei raze. Precum fiecare semn astrologic sub care se naste un om are expresii inalte si joase, acelasi lucru este valabil pentru fiecare dintre cele sapte raze. Aceasta va fi guvernat de alegerea noastra, daca noi prin liberul arbitru vom servi “personalitatea” sau “sufletul”.

Metode ale razelor de predare a adevarului
Raza I
Expresia superioara: stiinta guvernarii sau a guvernului.
Expresia inferioara: diplomatia moderna si politica.
Raza II
Expresia superioara: procesul initierii dupa cum este predat de ierarhia Maestrilor.
Expresia inferioara: religia.
Raza III
Expresia superioara: semnificatiile comunicarii sau interactiunii. Radio, telegraf, telefon si semnificatiile transportului.
Expresia inferioara: folosirea si imprastierea banilor si aurului.
Raza IV
Expresia superioara: munca masonica bazata pe formarea ierarhiei si asociat cu
raza II.
Expresia inferioara: constructia arhitecturala. Planificarea orasului modern.
Raza V
Expresia superioara: stiinta sufletului, psihologia ezoterica.
Expresia inferioara: sistemul educational modern.
Raza VI
Expresia superioara: crestinitatea si religiile diversificate. A se observa relatia cu
raza II.
Expresia inferioara: bisericile si organizatiile religioase.
Raza VII
Expresia superioara: toate formele de magie alba.
Expresia inferioara: spiritualitatea in aspectele sale joase.

Razele si profesiile corespunzatoare
    Urmatoarea informatie arata fiecare raza si profesiile corespunzatoare. Trebuie inteles ca tipul de munca pe care il faci se poate schimba in functie daca esti polarizat in raza corpului, raza personalitatii, raza sufletului sau raza monadica. Acesta este motivul pentru care multe persoane isi schimba profesia mai tarziu.
Raza I: Guvernamant si politica: relatii internationale
Raza II: Educatie si invatamant: scris, vorbit, radio, TV
Raza III: Finante, comert, afaceri si economie
Raza IV: Sociologie: cooperare rasiala si culturala si conciliere.
Raza V: Stiinte: incluzand medicina si psihologia
Raza VI: Religie, ideologie: filizofie
Raza VII: Structurarea societatii: ordonarea puterii prin ceremonie, protocol si ritual

Chakrele asociate cu fiecare raza. Relatia razelor cu centrele
Prima raza
• Centrul capului, raza vointei sau puterii.
Raza a doua
• Centrul inimii, raza iubirii-intelepciune.
Raza a treia
• Centrul gatului, raza inteligentei active.
Raza a patra
• Baza coloanei, raza armoniei.
Raza a cincea
• Centrul ajna, raza stiintei concrete.
Raza a sasea
• Centrul plexului solar, raza devotiunii.
Raza a saptea
• Centrul sacral, raza magiei ceremoniale.

Razele care afecteaza umanitatea
    Pentru a demonstra influenta imensa a razelor asupra vietii fiecaruia umatoarea lista arata toate razele de care, fiecare dintre noi ca parte a umanitatii, suntem influentati.
Razele trebuie luate in considerare in conexiune cu umanitatea
• Raza sistemului solar.
• Raza Logos-ului nostru planetar.
• Raza regatului uman.
• Raza rasei noastre, raza care determina rasa ariana.
• Razele care guverneaza oricare ciclu aparte.
• Raza natiunii, sau raza care influenteaza indeosebi o anumita natiune.
• Raza monadei.
• Raza sufletului sau ego-ului.
• Raza personalitatii.
• Razele care guverneaza:
• Corpul mental
• Corpul astral sau emotional
• Corpul fizic

Razele si planetele sacre
    Urmatoarea lista arata cele opt planete sacre si razele cu care sunt asociate. Statutul de planeta sacra are loc cand Logosul Planetar isi ia cea de-a treia initiere cosmica.
Planetele sacre si razele lor
Pamantul: a patra raza
Vulcan: prima raza
Mercur: a patra raza
Venus: a cincea raza
Jupiter: a doua raza
Saturn: a treia raza
Neptun: a sasea raza
Uranus: a saptea raza
Planetele non-sacre si razele lor
Marte: raza a sasea
Pamantul: raza a treia
Pluto: prima raza
Luna (camufland o planeta ascunsa): raza a patra
Soarele (camufland o planeta ascunsa): raza a doua

Un rezumat scurt al celor doisprezece raze si culorile lor
Prima raza – vointa, putere dinamica, unicitatea scopului, detasare, viziune clara
(rosu)
Raza a doua – iubire-intelepciune, radianta, expansiune, atractie, incluziune, putere
de a salva (albastru)
Raza a treia – inteligenta activa, puterea de a manifesta, puterea de a evolua,
iluminare mentala, perseverenta, organizare filozofica, liniste mentala, perfectionist (galben)
Raza a patra – armonie prin conflict, puritate, frumusete, dezvoltare artistica (verde
smarald)
Raza a cincea – stiinta concreta, cercetare, intelect ascutit, detaliat, de incredere
(portocaliu)
Raza a sasea – devotional, idealistic, religios (indigo)
Raza a saptea – ordine ceremoniala, ritual, magie, tact, flacara violet, materialitate
si spirit impamantat, ordonat, disciplinat (violet)
Raza a opta – raza cea mai puternica pentru curatare (verde spuma marii si violet)
Raza a noua – bucurie, atragerea corpului de lumina (albastru-verde)
Raza a zecea – ancorarea corpului de lumina, invita unirea sufletului (perlata)
Raza a unsprezecea – pod catre noua lume (roz-portocaliu)
Raza a doisprezecea – ancorarea noii lumi si a constiintei cristice (aurie)
(Dr. J.D.Stone)

5 comentarii (+add yours?)

 1. monichete
  nov. 07, 2013 @ 10:17:57

  Lupule Alb, eu am niste neclaritati:
  Si in articolul trecut si in acesta se vorbeste despre a 3-a initiere./ Despre ce e vorba, mai clar?

  Apoi, articolul recomanda pentru aflarea razelor tale sa luam legatura cu Maestrii Ascensionati printr-un canal calificat sau de la un medium calificat care iti poate da aceasta informatie.
  Probabil daca eu cunosc numai unul, iar acesta nu prea vrea sa iau legatura cu el inseamna ca asta nu e pentru mine, sau ca inca nu e timpul

  Si mai zice articolul asa:
  Exista o meditatie la sfarsitul acestui capitol pentru a facilita ancorarea corpului tau de lumina.

  Eu nu am vazut aceasta meditatie. Poate ca exista, dar eu nu am vazut-o
  In speranta ca ai timp sa ma mai luminezi, iti multumesc!

  Răspunde

  • Lupul Alb
   nov. 08, 2013 @ 08:28:26

   Pentru o intelegere mai buna a initierilor care ne sunt date va recomand sa cititi articolul ,,Primele cinci initieri” postat in luna iulie a anului in curs. In ceea ce priveste meditatia, cand o voi gasi cu siguranta va fi postata.

   Răspunde

 2. Constantin
  nov. 07, 2013 @ 19:13:52

  FOarte interesant totul !…Prin unele locuri e cam greu de acceptat, dar îmi propun să recitesc și să pătrund dincolo de cuvinte…
  Însă, pentru Dumnezeu, dragă LupuleAlb nu mai spune/scrie ”raza a doisprezecea” pentru că e ”a douăsprezecea” ! Nimeni nu spune ora doi (pentru că-s ore și-s două…), nici clasa doi, ci a doua etc. Știu e o greșeală frecventă astăzi și nu-mi explic de ce a apărut în ultima vreme…ba poate-mi explic, dar n-aș vrea să supăr pe nimeni…
  Și încă ceva! Ce-ar fi să încerci, dacă se poate, să scrii cu bunele diacritice românești de care se feresc unii…Textele tale, atât de ” adânci” și frumoase (nu glumesc!) ar câștiga în frumusețe, lizibilitate etc. și, poate, ai contribui puțin și la respectul față de limba noastră, cea maternă…că mare nevoie este…
  Cu respect și bune urări, voi astepta cu interes postările tale,
  CF

  Răspunde

  • Lupul Alb
   nov. 08, 2013 @ 07:49:43

   Multumesc pentru sfat!
   Dar in cazul de fata articolul nu a fost creatia mea, iar eu trebuie sa prezint textul asa cum a fost scris. Puteti observa diferenta in celelalte articole postate.

   Răspunde

 3. Maria Drăghici
  iul. 28, 2018 @ 09:33:25

  F. F. F. Interesant, știam semnificația culorilor până la a 7- ea, asociate ceacrelor, pt terapii. Cu orice eveniment învățăm lucruri noi și f importante.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: