Din invataturile maestrilor

    Nu ma mira intrebarile voastre si voi raspunde bucuros la toate, cit se poate acum, lasand restul intrebarilor sa astepte pana cand veti fi avansat mai mult in cercetarea voastra. Vorbindu-va astfel, intelegeti pe deplin ca folosesc limbajul vostru ca sa va transmit marele principiu fundamental al credintei noastre.
    Cand toti cunosc Adevarul, si acesta este corect interpretat, oare unul si toti nu sunt cu adevarat din aceeasi sursa? Nu suntem toti una cu Substanta Mintii Universale, Dumnezeu? Nu suntem cu totii o mare familie? Nu este oare orice copil, oricare nascut, indiferent de casta sau crez, un membru al acestei mari familii?
    Ma intrebati daca noi credem ca moartea este evitabila. Dati-mi voie sa va raspund cu cuvintele unui Siddha: Corpul uman este constituit din celule individuale, ca si corpurile plantelor si animalelor, pe care ne place sa le numim fratii nostri mai putin evoluati. Celula individuala este o infima unitate microscopica a corpului. Printr-un proces de crestere si diviziune, repetat de multe ori, acest minuscul nucleu al celulei-unitate ajunge in final sa dea o forma umana completa, constituita din milioane de celule. Aceste celule ale corpului se specializeaza pentru diferite functii, dar ele pastreaza, in general, caracteristicile celulei individuale din care s-au nascut. Aceasta celula individuala poate fi vazuta ca purtatoarea facliei vietii insufletite. Ea poarta, din generatie in generatie, focul latent al lui Dumnezeu – vitalitatea tuturor fiintelor vii, ca o mostenire intacta provenita din vremea cand viata a aparut la inceput pe aceasta planeta. Aceasta celula individuala are darul unei tinereti nelimitate. Dar ce se poate spune despre grupul de celule numit trup? Grupul de celule a crescut din celula individuala, repetata de multe ori, pastrand caracteristicile ei individuale, dintre care una este focul latent al vietii, sau Tineretea Eterna. Grupul de celule, sau corpul, functioneaza ca un protector al celulei individuale pe durata scurta a vietii asa cum o stiti acum”.
    Cei mai vechi dintre invatatorii nostri, prin mijloace inspirate, au perceput unitatea fundamentala a reactiilor vietii in plante si animale. Ni-i putem imagina sub banyan, adresandu-se astfel elevilor lor: Priviti acest copac gigantic. Procesul vital ce se desfasoara in fratele nostru, acest copac, si in noi insine, este, la baza, acelasi. Priviti frunzele si mugurii de la varfurile crengilor celui mai batran banyan – cat de tinere sunt, tinere ca samanta din care uriasul a rasarit. Reactiile vitale ale plantei si omului fiind la fel, omul poate profita, desigur, de experienta plantei. Asa cum frunzele si mugurii de la capatul crengilor celui mai varstnic banyan sunt la fel de tinere ca samanta din care el a rasarit, la fel nici grupul de celule ce formeaza corpul omului nu trebuie sa-si piarda treptat vitalitatea si sa moara, ci trebuie sa creasca tanar si etern, ca si ovulul sau celula individuala. Intr-adevar, nu exista nici un motiv pentru care corpul nostru sa nu se dezvolte la fel de tanar si plin de viata ca si germenul vietii din care el s-a nascut. Expansivul banyan, permanent un simbol al vietii eterne, nu moare decat prin accident. Nici o lege naturala a degenerarii, nici un proces de imbatranire nu pare sa existe in arborele-banyan ca sa afecteze in mod vatamator energia vitala a celulelor sale. Acelasi lucru este adevarat si despre divina forma umana.
    Nu exista nici o lege naturala a mortii sau degenerarii pentru om, decat prin accident. Nu exista nici un proces inevitabil de imbatranire in corpul sau grupul de celule – nimic care sa poata paraliza treptat individul. Moartea este, deci, un accident evitabil. Boala este, dincolo de orice, o stare de neliniste (disease in engleza, disease=boala – n.tr.), absenta linistii sau a lui Shanti, dulcea, fericita pace a spiritului reflectata prin minte in corp. Degenerarea senila, care este o experienta obisnuita a omului, este doar expresia ignorantei lui fata de cauze, anumite conditii bolnave ale mintii si corpului. Spune un Siddha (Invatator – n.tr.): Tonusul corpului poate fi mentinut astfel incat sa poata rezista natural la infectii si alte boli, ca gripa si ciuma. Un Siddha poate inghiti germenii patogeni fara ca acestia sa-l imbolnaveasca.
    Amintiti-va ca tineretea este samanta Iubirii lui Dumnezeu plantata in divina forma umana. Intr-adevar, tineretea este divinitatea dinlauntrul omului; tineretea este spiritualitatea vietii, frumusetea vietii. Numai viata traieste si iubeste, viata unica, eterna. Batranetea este lipsita de spiritualitate, asociata cu moartea, urata, ireala. Gandurile de teama, gandurile de suferinta si cele de minie creeaza uratenia numita batranete. Gandurile de fericire, de iubire si de perfectiune creeaza frumusetea numita tinerete. Batranetea este doar o scoica in care zace giuvaerul realitatii – perla tineretii.
    Traieste astfel incat sa dobandesti constiinta copilariei. Vizualizeaza Copilul Divin dinlauntrul tau. Inainte sa adormi, sugereaza constiintei tale: Acum realizez ca exista in mine un fericit corp spiritual, vesnic tanar, vesnic frumos. Am o minte, ochi, nas, gura, piele, frumoase, spirituale – corpul Copilului Divin care acum, in aceasta noapte, este perfect. Repeta aceasta afirmatie si mediteaza la ea in liniste, pana cand adormi. Dimineata la trezire sugereaza-ti cu voce tare: Ei, draga… (adreseaza-te tie insuti pe nume), exista in tine un alchimist divin! Prin puterea spirituala a acestor afirmatii, in timpul noptii are loc o transmutatie si revelatia launtrica, Spiritul a saturat acest corp spiritual si templu. Alchimistul launtric a inlaturat celulele moarte si uzate si a facut sa iasa la iveala stralucirea unui trup nou, plin de sanatate si farmec perpetuu. Adevarata Iubire Divina in manifestare este Tineretea Eterna. Alchimistul divin este inlauntrul templului meu, faurind continuu noi si minunate celule tinere. Spiritul tineretii este inlauntrul templului meu – acest divin corp uman – si totul este bine. Om Shanti! Shanti! Shanti! (Pace! Pace! Pace!)
    Invata sa zambesti dulce, ca un copil. Un zambet din suflet este o relaxare spirituala. Un zambet adevarat este un lucru de o reala frumusete, opera artistica a Zeului Carmuitor Launtric. Este bine sa afirmi: Gindesc de bine pentru intreaga lume. Sa fie toata lumea fericita si binecuvantata! Afirma, inainte de a incepe activitatea zilnica: Inauntrul meu este o forma perfecta – forma divina. Sunt, acum, tot ceea ce doresc sa fiu! Vizualizez zilnic frumoasa mea fiinta, pana cand o aduc in manifestare! Sunt Copilul Divin, toate nevoile mele sunt satisfacute, acum si totdeauna.
    Invata sa intri in vibratie. Afirma: Iubirea infinita imi umple mintea si imi pune corpul in vibratie, in rezonanta cu viata perfecta. Fa totul, in jurul tau si in tine, stralucitor si frumos. Cultiva spiritul umorului. Bucura-te de rasaritul soarelui.
    Ati inteles ca citez din invatatura Siddha-silor. Ei sunt cei mai vechi invatatori cunoscuti, si invataturile lor premerg cu mii de ani istoria stiuta. Ei instruiau oamenii si le aratau o mai buna cale a vietii, inca dinainte ca omul sa fi cunoscut artele simple ale civilizatiei. Din invatatura lor s-a nascut sistemul de carmuitori. Dar acesti carmuitori s-au departat curand de realizarea faptului ca Dumnezeu se exprima prin ei. Crezand ca erau ei, personal, cei care lucrau, au pierdut viziunea spiritului si au pus pe primul plan ceea ce era personal sau material, uitand ca totul vine dintr-o sursa unica, Dumnezeu. Aceste conceptii personale ale carmuitorilor au deschis drum marilor deosebiri in credinte si largii diversitati a gandirii. Aceasta este imaginea noastra despre Turnul Babel. Siddha-sii si-au pastrat, prin vremuri, adevaratele metode inspirate ale lui Dumnezeu exprimat prin omenire si prin toate creatiile Sale, realizand ca Dumnezeu este Totul si ca Dumnezeu se manifesta prin toate. Ei nu au deviat niciodata de la aceste invataturi. Astfel, ei au pastrat marele adevar fundamental.
(Baird T. Spalding)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: