Legea Polaritatii

,,Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; asemanatorul si neasemanatorul au aceeasi semnificatie; polii opusi au o natura identica, insa de grade diferite; extremele se ating; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri; toate paradoxurile pot fi conciliate”– Kybalion

Aceasta Lege implica Adevarul ca ,,totul este dublu”, ,,totul are doi poli”, ,,totul are doua extreme”. Aceste fraze sunt vechi axiome hermetice. Ele explica vechile paradoxuri care a lasat perplexa atata lume si se exprima dupa cum urmeaza: ,,Teza si Antiteza au o natura identica insa de grade diferite; contrariile sunt asemanatoare si nu difera decat prin gradul lor; polii opusi se pot concilia; extremele se ating; totul este si nu este in acelasi timp; toate adevarurile nu sunt decat semiadevaruri; orice adevar este pe jumatate fals; sunt doua fete ale aceluiasi lucru.”

Legea Polaritatii arata ca in orice lucru sunt doi poli, doua aspecte opuse, iar contrariile nu sunt in realitate decat doua extreme ale aceluiasi obiect, intre care sunt intercalate grade diferite. De exemplu, caldura si frigul, desi par opuse, sunt in realitate un singur si acelasi lucru, ele se disting simplu printr-o diferenta de grade. Un alt exemplu este dragostea si ura. Multi dintre voi care cititi aceste randuri ati facut experienta personala de tranzitie rapida, involuntara, intre dragoste si ura si viceversa, in propria persoana si in a altora. Intelegeti atunci ca este posibil sa realizati acest lucru cu ajutorul vointei, folosind formulele hermetice. Binele si Raul nu sunt decat poli diferiti ai aceluiasi lucru; hermetismul cunoaste arta de a transforma Raul in Bine prin aplicarea Legii Polaritatii. In totalitate, ,,Arta Polarizarii” devine faza a Alchimiei Mentale, cunoscuta si aplicata de Maestri vechi si moderni ai hermetismului.
Intelegerea aceste Legi permite modificarea propriei Polaritati tot asa de bine ca si pe a altora, daca vrei sa iti consacri timpul studiului necesar pentru a deveni un Maestru al acestei Arte.
(Kybalion)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: