Tineretea este atat o stare a mintii si sufletului, cat si a trupului

Fiecare om doreste sa ramana vesnic tanar. Intr-un fel sau altul, cu totii cautam fabuloasa ,,Fantana a Tineretii Vesnice’’. Dar ce este tineretea? Nu toti tinerii sunt cu adevarat tineri; unii sunt deja batrani si trecuti cu mult peste vremea lor. In contrast cu acestia, exista oameni batrani care, in pofida varstei lor inaintate, sunt cu adevarat tineri, pentru ca ei isi pastreaza mintea tanara. Zambetul lor launtric le descinde in corp si pe chip direct din suflet, iar sangele le pulseaza si vibreaza de bucuria fiintarii. Insa mai exista un tip de persoane despre care nici nu se poate spune ca traiesc; ele sunt deja ca si moarte. Acestora li se poate spune pe merit ,,cadavre umblatoare’’. Si asemenea exemple putem vedea la tot pasul – persoane negative, ironice, critice, insipide, iritabile, apatice, descurajate, deprimate. Insa ele nu au nici o scuza pentru o astfel de stare mentala. Cel mai bine este sa fim in permanenta voiosi, pozitivi, bucurosi si plini de viata. Trebuie sa manifestam clipa de clipa tineretea sufleteasca si mentala care emana din centrul fiintei noastre.
Asa vom vedea ca varsta corpului nu are o legatura reala cu tineretea. Starea mintii si expresia sufletului sunt cele care il fac pe om sa fie tanar cu adevarat. Altfel spus, definitia tineretii este acea stare trupeasca, mentala si sufleteasca in care cineva simte, traieste in punctul culminant al bucuriei si vitalitatii. Iar cel care doreste intens, isi poate mentine la nesfarsit aceasta stare. Prin neglijenta si indolenta, dimpotriva, nu vom face decat sa o pierdem foarte usor.
(Paramahansa Yogananda)

Un comentariu (+add yours?)

  1. Dan
    iul. 15, 2016 @ 15:54:44

    Paradigma vietii umane, circumscrisa civilizatiei iudeo-crestine, este cauza declinului uman contemporan. Sa vedem finalul. Dupa aceea, cu siguranta, va fi altceva ( nu pentru toti ).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: