CRISTALE

     Ce sunt cristalele din punct de vedere fizic şi ezoteric ?

     Asemenea oricărui aspect al materiei, cristalele sunt compuse din particule foarte mici: atomii. Aceste elemente care compun planul fizic sunt compuse la rândul lor din particule şi mai mici: protonii şi electronii. Dacă examinăm foarte atent aceste unităţi fundamentale, descoperim că ele nu sunt materie, ci vibraţii subtile, fiecare dintre ele fiind racordată la energia macrocosmică.
     Întreaga lume fizică a fost creată datorită diferitelor variaţiuni şi combinări între atomi; modul în care atomii se unesc cu alţi atomi determină tipul moleculelor care se vor forma şi substanţele ce vor rezulta. În cazul formării structurilor cristaline (de exemplu cuarţul transparent) atomii se aranjează într-o perfectă armonie şi unitate—de parcă şi-ar fi dat mâinile şi s-ar fi aranjat de la sine într-un puzzle. Această integritate se manifestă şi la nivel molecular în măsura în care toate moleculele vibrează pe aceeaşi frecvenţă. Această microstructură sau reţea determină proprietăţile fizice ale cristalului: forma exterioară, duritatea, dispunerea planurilor, tipul de fracturare, greutatea specifică şi proprietăţile sale optice.
     Lumea cristalelor e compusă din şapte familii. Fiecare familie are propria sa structură geometrică, similaritate moleculară şi „descendenţă” de cristale formate pe baza reţelei geometrice comune. Cristalele individuale prezintă aceeaşi structură pe care o regăsim la nivel molecular sau în desenul geometric cosmic. Fiecare sistem cristalin are propria axă imaginară de rotaţie şi propriul unghi de intersecţie cu axa. Lungimile axelor şi unghiurile dintre ele definesc forma cristalului. Cele şapte specii întâlnite în lumea cristalelor sunt: sistemul izometric (cubic, precum fluoritul), tetragonal (cu patru feţe, asemenea vulfenitului), hexagonal (cu şase feţe, smaraldul), trigonal (cu trei feţe, turmalinul), ortorombic (cu formă rombică, topazul), monoclinic (cu o singură înclinaţie, azuritul) şi triclinic (cu trei înclinaţii, turcoazul). Aceste şapte categorii cristaline primare sunt prototipuri naturale la nivelul întregului Univers, care se manifestă în planul terestru prin intermediul lumii cristalelor.

     Modul ordonat în care atomii se aranjează în cadrul unei structuri cristaline oarecare este factorul care face ca aceste forme materiale să fie întregi şi complete în ele însele. Fiecare unitate individuală de energie se racordează la energia macrocosmică şi se uneşte apoi armonios cu atomii vecini de acelaşi fel pentru a crea o formă de materie deosebit de pură. Această manifestare fizică de unitate vibrează la unison cu armonia cosmică care a creat-o. Pe parcursul acestui proces pot fi văzute forme perfecte, culori strălucitoare şi irizaţii puternice de lumină. Prin intermediul porţiunii de la vârf, cristalul pune în legătură şi racordează fiecare moleculă, atom, proton, neutron şi electron la sursa universală de energie infinită. Cristalele au capacitatea de a primi, conţine, proiecta, emana, reflecta şi refracta lumina, cea mai înaltă formă de energie cunoscută în universul fizic. Când cristalele, asemenea oricărui lucru ce aparţine lumii materiale, sunt cercetate în profunzimea structurii lor, devine evident faptul că toate manifestările fizice reprezintă vibraţiile în diverse game de frecvenţă ale uneia şi aceleiaşi esenţe primare. Când mintea umană îşi lărgeşte orizontul, înglobând astfel realitatea, limitările minţii sunt depăşite şi porţile în spatele cărora se ascund dimensiunile superioare ale existenţei se deschid larg. Cristalele ne pot ajuta în acest proces de trezire”, arătându-ne şi învăţându-ne cum să ne racordăm la această esenţă care creează şi conţine Universul ca întreg.

     Cum se formează cristalele?

     Aproape toate cristalele se formează prin adăugarea repetată a unei cantităţi de materie la o masă cristalină aflată în creştere.
     Unele cristale îşi au originea în magma terestră, în gazele fierbinţi din interiorul pământului sau în torentele de lavă fierbinte care ajung la suprafaţa planetei. Aceste minerale, între care este inclus şi cuarţul, sunt numite „magmatice”. Ele se formează prin solidificarea acestui material topit, pe măsură ce se răceşte şi se întăreşte. Pe parcursul procesului de răcire a materiei topite, atomii se grupează pentru a forma structurile regulate esenţiale care determină forma şi compoziţia cristalului.
     Unele cristale cresc din vaporii de gaz existenţi în regiunile vulcanice. Acest gen de cristal conţine sulf şi se formează prin condensarea gazelor minerale fierbinţi, pe măsură ce acestea sunt emanate din interiorul pământului.
     Unele cristale se formează pe baza unor soluţii acvatice sau cresc ajutate de unele organisme care trăiesc pe suprafaţa pământului sau la mică adâncime. Ele sunt cunoscute ca fiind minerale sedimentare şi se formează printr-un proces de depunere mecanică sau chimică. Aerul, apa, vântul şi gheaţa sunt principalii factori de depunere implicaţi în procesul de dizolvare a materiei terestre care, în final, se va întări şi—uneori—se va cristaliza. Acesta este cazul calcitului. În sfârşit, noi materiale se formează şi prin procesul de recristalizare a unor minerale care deja există, prin supunerea lor la presiunile foarte mari existente în regiunile inferioare ale suprafeţei terestre. Aceste minerale metamorfice parcurg o serie de modificări structurale şi chimice după formarea lor iniţială, modificări care vor reorganiza atomii, creând astfel diferite texturi, compoziţii şi cristale. Un exemplu de astfel de mineral metamorfic este granatul. Nimeni nu ştie cu precizie durata procesului de formare a cristalelor. Unii presupun că durează mii de ani, alţii afirmă că atunci când proporţia elementelor este optimă cristalele se formează instantaneu. Oricare ar fi însă secretul Naturii, ea concepe şi dă naştere unei mari varietăţi de forme cristaline.

     CUM SĂ LUCRĂM CU CRISTALELE

     Armonizarea fiinţei cu cristalele

     Arta armonizării cu un cristal, cu noi înşine, cu o altă persoană sau cu oricare alt aspect ale existenţei este una dintre cele mai valoroase capacităţi cu care poate fi înzestrat omul.
     Armonizarea reprezintă capacitatea de a calma mentalul şi de a deveni atât de liniştit încât psihicul să poată percepe adevărul.
     Deprinzând arta armonizării nu ne vom dezvolta doar sensibilitatea necesară pentru a obţine informaţii valoroase despre noi înşine, dar ne vom antrena şi mintea pentru a comunica la un nivel mult mai subtil, cu forme de viaţă diferite.
     Când cineva se armonizează cu un cristal, acesta devine o oglindă care reflectă lumina din interior, înapoi în conştiinţă.
     Meditaţia, vizualizarea, exerciţiile fizice, yoga, rugăciunea sau tehnicile personale pot fi folosite pentru a calma mintea şi pentru a dobândi astfel o percepţie clară.
     Oricare ar fi modalitatea utilizată, rezultatul vorbeşte de la sine: o mare capacitate de autocontrol, pace lăuntrică mărită, conectarea personală la sursele adevărului şi posibilitatea de a avea acces la că acesta este un mesaj de la dumneavoastră către dumneavoastră, amplificat şi trimis prin cristal cu foarte multă iubire.
     Astfel este posibil să înţelegeţi multe lucruri care, înainte, păreau de neînţeles, să vă cunoşteţi la nivele mai profunde şi să aveţi acces la noi surse de energie şi forţă interioară.
     Încercaţi să cunoaşteţi fiecare cristal, fiecare piatră tămăduitoare şi să învăţaţi secretele lor unice. Ele pot fi diferite pentru dumneavoastră în comparaţie cu alte persoane, întrucât cristalele se armonizează cu fiecare şi îi servesc în moduri diferite. Ajutându-vă pietrele în realizarea sarcinii lor, dumneavoastră le ajutaţi de asemenea să-şi împlinească destinul superior. Este, de aceea, necesar ca oamenii să extragă pietrele din interiorul pământului pentru ca ele să vadă lumina soarelui şi să ne arate frumuseţea şi culoarea lor specială. Drept mulţumire pentru acest lucru, pietrele devin unelte pentru întreţinerea sănătăţii şi pentru vindecarea noastră. Lucrând consecvent în domeniul mineral, veţi învăţa cum să vă exprimaţi cel mai bine lumina interioară, ajutând cristalele să şi-o exprime şi ele pe a lor.
     Ne aflăm aici pentru a ne ajuta unii pe alţii, pentru ca astfel fiecare să poată evolua şi lucra într-o perfectă armonie pentru a crea o lume mai bună.

     Cum se utilizează cristalele şi pietrele tămăduitoare?

     Există multe moduri în care cristalele şi pietrele pot fi utilizate pentru vindecarea şi elevarea conştiinţei. Ele vor acţiona chiar dacă dumneavoastră nu credeţi că ele acţionează.
Prin simplul fapt că le aveţi în preajmă ele aduc mai multă frumuseţe şi lumină.
     Dacă cristalele se află pe o haină, pe o masă sau pe un pat, ele vor încărca automat acel loc cu energie, la fel cum procedează un ionizator negativ.
     Dacă într-o cameră a avut loc o ceartă, un cristal poate fi plasat în acea zonă pentru a purifica ambianţa subtilă şi pentru a aduce pacea. Cristalul trebuie doar să fie prezent pentru a aduce mai multă lumină şi energie benefică mediului. Pe măsură ce lumina se reflectă prin şi de la cristal, se creează energia necesară neutralizării oricăror vibraţii negative şi care elevează frecvenţa generată, inducând o stare de armonie superioară. Dacă cineva nu şi-a dezvoltat suficient sensibilitatea necesară pentru a simţi energiile binefăcătoare ale cristalului, efectul energiilor lui va fi totuşi înregistrat iar mintea subcoştientă va răspunde.
     Simpla prezenţă a cristalelor într-un mediu acţionează ca o sugestie subliminală, transmiţând conştiinţei dumneavoastră că perfecţiunea este posibilă. Cristalul dovedeşte simţurilor fizice că este normal ca el să fie dar, frumos, focalizat şi să radieze lumină. Dacă hrănim aceste seminţe pe care le-am plantat în subconştient, ele vor creşte, înflori şi da roade. De aceea, este bine să oferim în dar cristale chiar şi acelora care nu sunt treziţi sau nu sunt conştienţi de proprietăţile lor vindecătoare—pentru a beneficia de acestea.
de Katrin Raphaell – Lumina Cristalelor

     Vindecarea cu ajutorul cristalelor

     Cristalele sunt utilizate de mii de ani pentru a vindeca si a aduce echilibru.
     Ele lucreaza prin rezonanta si vibratie. Pentru a profita la maximum de proprietatile curative ale cristalelor, trebuie sa fiti tratati de o persoana experimentata sau sa urmati cursuri în acest domeniu. Cristalele au însa o influenta benefica asupra a numeroase afectiuni comune, ele fiind remedii de prim ajutor eficace, mai ales ca esente sau elixir.

     Anumite cristale contin minerale cunoscute pentru proprietatile lor terapeutice. De exemplu, cuprul diminueaza congestia si inflamatia. Malachitul bogat în cupru este foarte bun pentru ameliorarea durerilor articulare si musculare. Purtarea unei bratari cu malachit permite corpului sa absoarba cantitati infime din acest metal, la fel cum ar face-o o bratara din cupru. În Egiptul Antic, pudra de malachit era pusa pe rani pentru a preveni infectia. Puternic detoxifiant, utilizarea sa trebuie sa fie limitata ca timp din cauza toxicita tii sale. Aceasta proprietate detoxifianta a cristalelor toxice este foarte aproapiata de principiul homeopatic „raul vindeca raul”. Cristalele elibereaza în siguranta doze infinitezimale, vibrationale, de ceva care, în cantitate mare, poate fi letal.

     Cristalele sunt utilizate în practica medicala moderna datorita proprietatilor piezoelectrice, ceea ce înseamna ca produc electricitate, si uneori lumina, prin compresie. Aceasta proprietate este utilizata la aparatele cu ultrasunete, unde un cristal piezoelectric serveste la producerea unei unde sonore. În prezent, sunetul este folosit de chirurgia de avangarda. Un fascicul focalizat de ultrasunete cauterizeaza ranile situate în profunzimea corpului si distruge tumorile fara a utiliza proceduri invazive. samanii si vindecatorii din Antichitate cunosteau capacitatea cristalelor de a focaliza vibratiile sunetului si ale luminii într-o raza care putea fi folosita apoi în procesul de vindecare. Rularea unei baghete de cristal pe piele provoaca o presiune care elibereaza un fascicul concentrat pe organul situat dedesubt.

     Vindecatorii antici stiau, de asemenea, ca anumite cristale sunt energizante sau linistitoare si ca altele calmeaza un organ hiperactiv sau stimuleaza unul hipoactiv. Magnetitul, datorita sarcinii sale pozitive si negative, face exact asta. Multe cristale vindeca rapid, însa risca sa provoace o criza de vindecare, în timp ce altele actioneaza foarte lent. Daca vreti sa scapati de durere – un semn ca în corpul dumneavoastra ceva nu e în regula – puteti sa o faceti cu ajutorul cristalelor. Durerea poate fi produsa de un exces de energie, un blocaj sau de o debilitate. Un cristal rece si calmant, ca lapislazuli sau cuartul roz, va diminua energia, în timp ce cornalina o va stimula; cuartul catedrala înlatura total durerea, oricare ar fi cauza ei.

7 comentarii (+add yours?)

  1. diana stoian
    feb. 15, 2012 @ 12:58:11

    f.interesant,multumim

    Răspunde

  2. ciobanu maricica
    aug. 28, 2012 @ 20:36:48

    fii binecuvintata pentru tot ce dai altora

    Răspunde

  3. Petre
    ian. 06, 2013 @ 18:32:48

    Terapia cu cristale da rezultate bune,am simtit pe organismul meu..

    Răspunde

  4. Valeria
    mai 24, 2013 @ 14:58:53

    Binecuvantari si multumiri pentru tot!

    Răspunde

  5. Profira
    iul. 18, 2013 @ 07:41:27

    Traiesti o adevarata bucurie atunci cand lucrezi cu cristalele si ele iti inobileaza viata in toate registrele ei.

    Răspunde

  6. marina livia barticel
    aug. 23, 2014 @ 22:49:31

    multumesc…….fii binecuvantat pentru tot ajutorul pe care îl oferi

    Răspunde

  7. Mihaela Puran
    oct. 17, 2014 @ 12:06:02

    Buna Ziua,

    Iubesc tot ce am citit pe blog si ma regasesc mult in multe.

    Mi ar placea pur si simplu sa va cunosc.

    Multumesc,

    Mihaela

    Răspunde

Lasă un comentariu