Iluzia Superioritatii

Aceasta este Cea de-a Noua Iluzie:
SUPERIORITATEA EXISTA
…Voi sunteti multi si nu este destul ceea ce este in jurul vostru.Nu este destula hrana, nu sunt destui bani, nu este destula dragoste, nu este destul Dumnezeu.
Ca sa obtineti toate astea, trebuie sa intrati in competitive. Si, daca intentionati sa intrati in competitive, trebuie sa gasiti o modalitate de a va da seama cine este castigatorul.
Superioritatea – a fost raspunsul pe care l-ati dat.
Castiga cel care este superior – iar Superioritatea se bazeaza pe anumite conditii.
Unii oameni au cautat sa obtina garantii ca vor castiga, asa ca au adaugat, de la sine putere, alte conditii. Aceasta le-a data posibilitatea sa se declare victoriosi, inca de la inceput.
De exemplu, au declarat ca masculii erau superiori femelelor. ,,Dar nu este asta un lucru de la sine inteles?’’, au intrebat unii dintre ganditorii vostri (bineinteles ca cei care puneau intrebarea erau in special mascul!)
Tot asa, albi s-au declarat a fi Superiori.
Apoi, mai tarziu, americanii.
Si, bineinteles, crestinii.
Sau ori fi fost rusii? Si evreii? Sau femeile?
Puteau fi toate astea adevarate? Bineinteles ca puteau.
Totul depindea de cine anume crea sistemul.
Cei care au fost Superiori in vremurile cele mai de demult nu erau masculii…iar masculii au fost de accord cu acest lucru. La urma urmei, oare nu femelele erau cele care dadeau viata? Si nu era, oare, viata lucrul pe care-l doreau cel mai mult cu totii> Asa s-a intamplat ca, in timpul perioadei matriarhatului, femelele au fost considerate superioare.
La fel s-a intamplat si cu rasa alba, care nu a fost prima rasa si, prin urmare, nu a fost superioara.
Adevarul este ca nici astazi nu este superioara.
Si nici masculii nu sunt superiori.
Si nici evreii.
Si nici crestinii.
Si nici musulmanii, budistii, hindusii, nici macar democratii sau republicanii, conservatorii sau comunistii, sau absolut nimeni si in nici un fel.
Iata adevarul – adevarul care va v-a elibera, adevarul care nu puteti permite sa fie rostit, deoarece va elibera pe toata lumea.
Nu exista ceva ce se numeste Superioritate.
Ati inventat-o voi.
Ati definit ceea ce voi credeti ca este superior, pe baza preferintelor, dorintelor si modurilor voastre de a intelege (care sunt, intr-adevar, foarte limitate).
Ati proclamat ca ceva este mai bun, pe baza perspectivelor voastre, a obiectivelor voastre si a programelor voastre ascunse.
Dar unii dintre voi au pretins ca acesta este programul Meu ascuns. Ca Dumnezeu este cel care a desemnat Poporul Ales, sau Dreapta Credinta, sau unicul drum spre mantuire.
Toate acestea ne duc inapoi la Prima Iluzie: Nevoia Exista.
Va imaginati ca, datorita faptului ca Dumnezeu are nevoie de ceva, El are un program ascuns.
Aceasta a fost prima voastra gresala si aceasta v-a dus spre cea care ar putea fi ultima. Adevar va spun Eu voua: Ideea voastra despre Superioritate ar putea fi ultima gresala pe care s-o mai faceti vreodata.
Oamenii cred ca ei sunt superiori naturii si, prin urmare, cauta sa o supuna. Facand acest lucru, ei distrug insusi habitatul care a fost creat pentru a-I proteja si pentru a constitui paradisul lor.
Oamenii cred ca ei sunt superiori unul altuia si, prin urmare, cauta sa se supuna unul pe celalalt. Facand acest lucru, ei distrug insasi familia pe care au creat-o pentru a-I imbratisa si a le da dragoste.
IMG_20170427_144725
Din cauza credintei voastre in Iluzii, neamului vostru ii este foarte greu sa traiasca experienta Vietii in forma ei actuala.Deoarece nu folositi Iluziile pentru scopul pentru care au fost ele create, voi transformati intr-un adevarat cosmar ceea ce s-a intentionat a fi un vis minunat.
Dar, chiar acum, puteti repara toate acestea. Pur si simplu, vedeti Iluziile ca ceea ce sunt ele cu adevarat – realitati concepute cu un anumit scop – si apoi incetati a le mai trai ca sic and ar fi reale.
In special, incetati de a mai trai cu atat de multa convingere Cea de-a Noua Iluzie. Folositi Iluzia pentru a observa ca Superioritatea nu este reala. Atunci cand Suntem Cu Totii Una, nu poate exista Superioritate.
Un lucru nu poate sa fie superior lui insusi.
Toate lucrurile sunt Un Singur Lucru si nu exista nimic altceva. ,,Suntem Cu Totii Una’’ este mai mult decat o lozinca frumoasa. Este descrierea precisa a naturii Realitatii Supreme. Cand veti intelege acest lucru, veti incepe sa traiti experienta vietii – si sa va comportati unul fata de celalalt – intr-un mod complet nou. Veti vedea cu totul altfel relatia dintre toate lucrurile. Veti privi legatura la un nivel mult mai inalt. Constienta voastra se va extinde, intuitiile voastre vor deveni foarte exacte. Literalmente, veti vedea inauntru.
Aceasta capacitate crescanda de a privi profund in interiorul vietii va permite sa treceti dincolo de iluzie si sa o recunoasteti – ,,sa cunoasteti din nou’’, re-cunoasteti – realitatea voastra. Prin acest proces va amintiti Cine Sunteti Voi cu Adevarat.
Aceasta miscare-de la a nu sti la a sti din nou-e posibil sa se faca foarte incet. Calatoria va fi parcursa cu pasi mici. Insa pasii mici pot aduce progrese mari.
Amintiti-va intotdeauna acest lucru.
Un asemenea pas mic ar fi sa puneti capat lui ,,mai bun’’.
Ideea de Superioritate este cea mai seducatoare idee care i-a venit vreodata neamului omenesc. Ea poate impietri inima, poate face din cald, rece, din da poate face nu, totul intr-o clipa.
O singura fraza rostita din amvoanele, stranele si tribunele voastre de catre liderii vostri la congresele nationale si la conferintele international ar putea schimba totul:
,,Drumul nostru nu este cel mai bun; este doar un drum diferit.’’
Aceasta fraza smerita ar putea incepe sa vindece separarea dintre religiile voastre, sa inchida prapastia dintre partidele voastre politice si sa aplaneze conflictele dintre natiunile voastre.
Cu un singur cuvant le-ati putea pune capat:
,,Namaste’
Dumnezeul din mine Il cinsteste pe Dumnezeul din tine. (Divinitatea din mine cinsteste Divinitatea din tine)
Ce simplu. Ce frumos. Intr-adevar ce minunat.
Dar ce greu este sa-L vezi pe Dumnezeu in fiecare persoana si in fiecare lucru, cand esti prins in Iluzie. Fiecare om ar trebui sa fie constient de Iluzie – sa fie constient ca totul este o Iluzie.
Dar daca nu este o iluzie, ci este viata asa cum e ea cu adevarat, atunci cum se face ca, exact cand ne inchipuim ca suntem superiori, ne comportam in cele mai inferioare moduri cu putinta? Cum se face ca, exact atunci cand credem ca suntem mai buni, ne comportam mai rau?
Fara discutie ca exista un defect la Cea de-a Noua Iluzie. Acesta ar fi scos la iveala idea ca Superioritatea este falsa, dar oamenii stiau, la un nivel foarte profund, ca nu puteau sa renunte la Iluzie deoarece, atunci, s-ar fi pus capat la ceva foarte important.
Iarasi aveau dreptate. Dar, iarasi au facut o gresala. In loc de a vedea Iluzia ca pe o iluzie si de a o folosi pentru scopul pentru care a fost create, ei s-au gandit ca trebuia sa ii indrepte defectul.
Astfel, prin indreptarea defectului din Cea de-a Noua Iluzie, a luat nastere Cea de-a Zecea Iluzie.Iluzia Ignorantei
(N.D.Walsch)

Lasă un comentariu