Cultivarea energiei

Pozitia de exersare:
    Tehnica se executã în pozitia sezând, palmele se aseazã în dreptul abdomenului inferior, centrul palmelor este suprapus, palmele sunt usor lipite de abdomen (bãrbatii au palma stângã în interior, dreapta în exterior, femeile au palma dreaptã în interior, stânga în exterior), vârful limbii în cerul gurii, fruntea este destinsã, pe fatã apare un usor surâs. Ochii se închid usor-usor, se relaxeazã întregul corp, respiratia este naturalã.
Executia tehnicii:
    Retrageti atentia usor-usor cãtre interiorul corpului, cãtre interiorul capului, cãtre zona aflatã la nivelul fruntii (în interiorul capului). Contemplati pentru câteva minute aceastã zonã (în acest mod atentia contemplã zona unde se aflã centrul „spiritului originar”, al inconstientului).
    Coborâti atentia pe linia medianã a corpului, cãtre interiorul abdomenului inferior. Atentia contemplã interiorul abdomenului inferior. Observati si nu observati, contemplati si nu contemplati. Acesta este pasul cultivãrii energiei. Este posibil ca dupã un timp sã aveti diferite senzatii (de cãldurã, de ceva care se miscã, s.a.m.d.). Uneori, pe durata practicii nu apar nici un fel de senzatii, dar ele survin dupã oprirea cultivãrii.
Forma de încheiere:
     Deschideti usor-usor ochii, frecati palmele, masati fata, zona pãrului, bãteti capul având palmele relaxate, masati urechile, masati zona cefii, zona umerilor, rotiti capul, bãteti bratele, pãrtile laterale ale trunchiului, zona rinichilor, picioarele.
    O modalitate de combinare a cultivãrii energiei cu viata de zi cu zi constã în asezarea palmelor în dreptul abdomenului inferior, centrul palmelor suprapus, atentia contemplã si nu contemplã interiorul abdomenului inferior. Acest lucru îl puteti face stând cu ochii deschisi si uitându-vã la televizor, discutând cu o altã persoanã, sezând în metrou sau în masinã, s.a.m.d. Nu trebuie sã fiti foarte absorbiti de practicã. Aceasta este de fapt atitudinea corectã pe durata cultivãrii energiei.

Lasă un comentariu